2019. január 23., 20:56

A Samsung és Galánta város együttműködését építené a dél-koreai nagykövet

Diplomáciai látogatást tett Galántán Chung Byung Hwa, Dél-Korea új nagykövete. A diplomata főleg a város önkormányzata és a Samsung Electronics Slovakia vállalat közti együttműködésről tájékozódott.

koreanagykovet2.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Peter Paška

Január 23-án Galántára érkezett, Chung Byung Hwa, Dél-Korea új nagykövete, hogy megtegye első diplomáciai látogatását a városban, ahol a Samsung Electronics Slovakia nagyvállalat működik.

Peter Paška, Galánta város polgármestere portálunknak elmondta, a nagykövettel való találkozás zárt körben zajlott, a vendég érdeklődését fejezte ki a város történelme és a közösségi kapcsolatai iránt. Chung Byung Hwa figyelmet szentelt a 2002 óta Galántán székelő Samsung vállalat és a város önkormányzata közötti kapcsolatára, valamint más koreai illetőségű társaságokról is szó esett a találkozón.

Balról jobbra: A delegáció tagja, Peter Paška, Chung Byung Hwa, Miroslav Psota
Balról jobbra: A delegáció tagja, Peter Paška, Chung Byung Hwa, Miroslav Psota
Fotó:  Peter Paška

Galánta első embere elmondta, rendkívül meglepte őt a nagykövet szakmai felkészültsége és átlátása, hosszan vitatták meg a vállalkozói szférát érintő kérdéseket valamint a munkáltatási lehetőségeket. Chung Byung Hwa a találkozó során támogatásáról biztosította Galánta városát, majd delegációjával együtt a Samsung üzemet is meglátogatta. Kihangsúlyozta, a város önkormányzata és a társaság felső vezetősége közötti pozitív kapcsolat építésére törekszik majd.

A Samsung egy évvel ezelőtt zárta be a vedrődi kihelyezettségét a munkaerőhiány miatt. A termelést Galántára helyezték át. A Samsung több, a várost érintő szórakoztató rendezvényt támogat, a 2018-as év nyarán a neogótikus Esterházy-kastély parkjában egy új gyermekjátszótér kialakítását is realizálták a Samsung anyagi támogatásával. A társaság vezetősége a tavalyi év során megerősítette, hogy jól érzik magát Szlovákiában, és a végtermék mechanikai alkatrészeinek a 90%-át helyi beszállítóktól szerzik be. Jelenleg semmilyen befektetési támogatást nem kapnak.

A dél-koreai vállalat Szlovákia legjelentősebb exportőrei közé tartozik. A galántai üzemben főleg a magasabb minőségi kategóriájú tévékészülékek gyártásával foglalkoznak. Több mint 2000 alkalmazott dolgozik a vállalatnál. Ezek 90%-a szlovák állampolgár. 

koreanagykovet2.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.