2023. április 14., 09:28

A nógrádi önkéntes tűzoltók tömeges véradáson vettek részt

Újabb nemes tettet hajtottak végre a Losonci és Poltári járás önkéntes tűzoltóságainak tagjai, akik április 13-án tömeges véradáson vettek részt a losonci kórházban. Összesen 15 településről több mint 50 tűzoltó érkezett.

Véradás
Fotó: Nagy Andrea

A tűzoltó egyesületek a Szlovák Vöröskereszt akciójához csatlakoztak a közös véradással. Az ötlet, hogy több szervezet tagjai közösen jelenjenek meg a losonci kórházban, a fülekpüspöki önkétes tűzoltó egyesület elnökétől, Miroslav Melicherčiktől származik. Elmondta, idén a legtöbben a ragyolci önkéntesek közül vettek részt a véradásban, összesen 11-en.  

Fontosnak tartom, hogy a régión belül össze tudjunk fogni a nemes cél érdekében. Ezért köszönöm mindenkinek, aki csatlakozott és segített”

– mondta az ötletgazda.

A kórházban egyedül a helyi Egészségügyi szakközépiskola tanulói számítanak rendszeres véradónak, így a hematológiai osztály munkatársai örültek a kezdeményezésnek.

„Az osztályon azt mondták nekünk, hogy a tegnapi (április 12-én) nap folyamán nagyjából 20 ember adott vért, ami nem sok. Éppen ezért nagyon örülök, hogy néhányan közülünk már tavaly úgy döntöttek, hogy rendszeres véradók lesznek” – tette hozzá Melicherčík.

A szervezők remélik, hogy ezt a fajta összefogást sikerül rendszeressé tenni, Szlovákiában ugyanis a hivatásos tűzoltók véradásának komoly hagyománya van. A részvevők emellett az akciót egyfajta hírverésnek is szánják, amellyel szeretnék az emberek figyelmét felhívni az önkéntes tűzoltók munkájának fontosságára is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.