2019. szeptember 16., 10:01

A neszmélyi és martosi jó példa

Neszmély község önkormányzata partnereivel - a szlovákiai Martos községgel és VIA NOVA ICS szervezettel - együttműködve részt vesz az ERFA által finanszírozott, Határon átnyúló Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program keretén belüli "Hagyományőrzés Martos és Neszmély településeken" című projekt megvalósításában (kód: SKHU/1601/1.1/226).

A két település elsősorban a környezetvédelmére és az idegenforgalomra, a tradicionális népi kultúra megőrzésére fókuszál. A projekt konkrét tervei közt többek között ezért is szerepel az idegenforgalmi lehetőségek kínálatának bővítése, a helyi vendéglátók képzése, az infrastruktúra kiépítése, közös tájékoztató brosúrák kiadása.

Neszmélyen létesül egy helytörténeti gyűjtemény, az ehhez alkalmas épület kialakítása fog megvalósulni. A projekt által kiépítésre kerül egy fedett kerékpáros pihenőhely és a hozzá tartozó parkoló. Nem utolsó sorban egy játszótér kiépítésére kerül sor, és a korábbi terveknek megfelelően a meglévő közpark fejlesztésére is.

A projekt a partnerek hozzájárulnak egy jó példa bemutatásához a regionális fejlődés szféráját érintően, továbbá kedvező feltételeket teremtenek lakosoknak és turistáknak egyaránt. a határterület programkínálatának szélesebb választéka áll majd a célcsoportok rendelkezésére, melyek új-komplex „idegenforgalmi csomag” keretében kerülnek ismertetésre.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.