2021. október 8., 13:59

A mozdonyvezetők hiánya ellenére sem változik a vasúti menetrend a Zólyom–Fülek vonalon

Nem változik a vasúti menetrend a Zólyom–Fülek vonalon – közölte a TASR-rel Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője. A vonalon jelenleg 30 járat közlekedik, hétvégenként 20, a szóvivő közlése szerint ez megfelel az utasok igényeinek.  

vasút sín
Fotó: TASR/AP

Kováč hozzátette, Zólyomban jelenleg hét, Füleken öt, Losoncon pedig két mozdonyvezetővel van kevesebb a szükségesnél, de állítása szerint a helyzetet fizetett túlórákkal különösebb gond nélkül meg tudják oldani. A szóvivő elmondta, a mozdonyvezetők átlagkeresete tavaly december végén 1546 euró volt, túlórákkal együtt. 1297 mozdonyvezető volt az alkalmazásukban, közülük 12-en 2000 eurónál többet kerestek.

Folyamatosan zajlik a toborzás, az új mozdonyvezetőknek 1200 eurós belépő támogatást adunk, a távolabbi régiókból jelentkezőknek 400 eurós lakhatási támogatást. Emellett a kollégák 500 eurós jutalmat kapnak, ha új alkalmazottat tudnak toborozni”

- sorolta a szóvivő.

A Fülek-Zólyom vonalat éppen 150 éve adták át, a fő cél akkor a salgótarjáni szén elszállítása volt az északabbi magyar ipari vállalkozások számára, valamint az összeköttetés megteremtése a bányavárosokkal, továbbá a csatlakozás a Kassa és Bohumín közötti vasúti vonalhoz.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.