A legjobb borok küzdenek meg a jövő héten a borfaluban

ma7 2019. március 23., 19:28

Február 8-án tartotta tisztújító taggyűlését a bátorkeszi borászokat tömörítő SZEGAB Polgári Társulás, melynek jelenleg már  mintegy száz aktív tagja van – számolt be portálunknak Dolnik Tibor a társulás tagja.
A 2002-ben alakult szervezet komoly hírnevet szerzett az eltelt évek folyamán, és mára a régió egyik legjobban működő szakmai szervezetévé vált. Megalakulása óta a társulás tagjai sok-sok aranyérmet szereztek a helyi-, a regionális- és a nemzetközi borversenyeken, és jelentős elismertségre tettek szert.

Fotó: SZEGAB PT

A rengeteg szakmai előadásnak, tanulmányútnak köszönhetően a tagság egyre inkább a minőségi borok előállítására összpontosít. A szervezet a helyi borversenyeken kívül többek között megszervezhette már a az Ister-Granum Eurorégió Vándor Borversenyét (2013) és Duna-menti Borút Borversenyét (2014) is, és kitartó munkájának köszönhetően Bátorkeszi néhány éve a kitüntető Borfalu címmel is büszkélkedhet!

A község egyik nevezetes rendezvénye, a Bátorkeszi Borfesztivál megszervezése is a társulás nevéhez fűződik.

Idén májusban (10-11-én) a községi önkormányzattal karöltve már a 14. Bátorkeszi Borfesztivált szervezik meg,

amelyre már most hívnak minden kedves érdeklődőt.

Fotó: SZEGAB PT

A SZEGAB Polgári Társulás tisztújító taggyűlésén a jelenlevők megválasztották a társulás vezetőségét az alábbi összetételben: Nátek Mária, Gyöpös István, Kis Zoltán, Bálint Attila, Mészáros Zoltán, Bernáth Sándor, Csókás Gellért, Urbán Gábor, Tóth Tibor, Száraz Tamás, Dolník Tibor.
Az új vezetőség ezt követően a soraiból megválasztotta a társulás tisztségviselőit: elnök: Gyöpös István, alelnökök: Kis Zoltán (a Galambos dűlőből) és Dolník Tibor (a Szentlászló dűlőből), pénztáros: Bálint Attila. A főellenőrnek a tagság Szegi Győzőt választotta.

Az új vezetőség első jelentősebb feladata

a 17. Bátorkeszi Borverseny megszervezése lesz, melyre 2019. március 30-án, szombaton kerül sor.

A versenyre ezúton is szeretettel hívják Bátorkeszi valamint a régió minden borászát!

A borászok a bormintáikat március 29-én, pénteken 17 és 20 óra között adhatják le a bátorkeszi kultúrházban. Egy borminta (2 db. 0,75 literes tipizált palack bor) nevezési díja 5,- €, SZEGAB-tagoknak 3,- €.

A zártkörű borbírálatra szombaton délelőtt 9 órától kerül sor.

Képgalériánk:
Fotó: SZEGAB PT

Szombaton este 18 órai kezdettel kerül sor a verseny vacsorával egybekötött ünnepélyes kiértékelésére. A vacsora, amely gulyást, pogácsát, vizet és természetesen a borkóstolást tartalmazza, ára 3,- €.
A vendégeket kiváló borok és a jó hangulat várja!

0 HOZZÁSZÓLÁS