A komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal a karantén betartatására utasította a várost

2021. február 4., 17:44
ma7 | TASR

A komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) a COVID-19-járványra hivatkozva elrendelte, hogy Komárom városa biztosítsa a karanténintézkedések betartását Nagyharcsás városrészben.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Ezt Denisa Masárová, a hivatal munkatársa közölte csütörtökön.

A város feladata,

hogy ellenőrizze, a Nagyharcsás 61-es szám alatt lakó, COVID-19-pozitív személyek, illetve azok, akik szoros kapcsolatban vannak velük, betartják-e a karantént. Amennyiben a hatóságok karanténtörést észlelnek, azt azonnal jelenteniük kell a közegészségügyi hivatalnak, az önkormányzatnak pedig biztosítania kell a mozgás korlátozását a városon belül.

A városnak továbbá gondoskodnia kell a közterületek fertőtlenítéséről a lakóház közvetlen környezetében, valamint biztosítania kell az RT-PCR módszerrel végzett szűrővizsgálatot az érintett lakóház minden lakója számára, kivéve a három év alatti gyerekeket és a tömeges szűrés első vagy második fordulója során pozitív teszteredményt produkálókat.

Az Arriva társaság a városháza utasítására leállította a buszközlekedést Harcsás és a város többi része között. Az intézkedés visszavonásig marad érvényben.

Komáromban a hétvégi szűrés során a tesztelők összesen 12 336 mintát vettek le, ebből 164 lett pozitív, ami 1,33 százalékos pozitivitást jelent. A pozitív teszteredményt produkálók aránya Harcsás városrészben volt a legmagasabb, itt a 183 letesztelt személyből 8 lett pozitív. Ez 4,37 százalékos pozitivitást jelent.

Kövesse facebook oldalunkat is!