2021. június 6., 10:54

A hobbim lett a munkám

Fűben-fában látja az orvosságot. Húszévnyi gyógyszertári munka után döntött úgy, hogy arra ösztönzi az embereket, igyanak teát a gyógyszerek használata mellett és helyett. De főleg megelőzésképpen.  

manufaktura-0.jpg

A párkányi Nyitrai Angelika a gyógynövények és a belőlük készült teák, kenőcsök, tinktúrák ismerője. A gyógyító növényekkel még az iskolában került kapcsolatba. A munkahelyén azt tapasztalta, hogy sokan szatyorszámra veszik a gyógyszereket, pedig a betegségek nagy többsége megelőzhető és gyógyítható Isten patikájából is. Szenvedélyévé vált a gyógyfűtermesztés és a velük való gyógyítás.

Mikor a gyermekeim megszülettek, még nagyobb lelkesedéssel fordultam a gyógyhatású növények felé. Az összetevőiket jól ismertem, és magam termesztettem őket a kertemben. Ezt a tudást nem akartam csak magamnak meghagyni, ezért úgy döntöttem, megismertetem másokkal is, hogy sokkal több gyógynövény terem a kertjükben, mint hinnék, hogy bátran gyűjtsék, készítsenek belőlük teát, használják az ételeikben.
Fűben-fában

"Idővel beláttam, hogy bár sok embert érdekel a teákkal való gyógyítás, a többségnek nincs ideje és lehetősége ezzel foglalkozni. Nem tudják, a növény melyik részét és mikor gyűjtsék, hogyan dolgozzák fel, s mivel nincsenek tisztában a hatóanyagaikkal, használni sem merik. Eleinte csak a család és a barátok számára készítettem a gyógyhatású készítményeket, de tavaly decembertől őstermelőként foglalkozom gyógynövényekkel. Hogy minél hatékonyabban tudjam végezni a munkámat, beiratkoztam a Szent István Egyetemre, ahol ősszel fogok államvizsgázni gyógynövénytermesztésből. Bár a patikák már számtalan gyógyító teakeveréket kínálnak, ezeket nem lehet a manufaktúrában feldolgozotthoz hasonlítani. Mi ugyanis zölden dolgozzuk fel, a megfelelő időben, így sokkal magasabb a hatóanyagtartalmuk, megőrzik a színt és az illatot is."

A vállalkozás kiépítése a családdal együtt működik. A lányom a kezem alá dolgozik, ő jár velem előadásokra és tanácsadásokra, a fiam a termesztésben segít. Annak külön örülök, ha iskolákba, óvodákba hívnak, mert így ki lehet nevelni egy olyan generációt, amely már nem a gyógyszerek bűvöletében él. Most azon dolgozunk, hogy meg tudjunk nyitni egy otthoni előadótermet, ahol a teák, tinktúrák, krémek is kaphatók lesznek. Van olyan tea, amelynek már az első csésze után érezzük a hatását, de pár nap után szinte mindenki érez változást.  Szeretem alaposan kikérdezni a hozzám fordulókat, milyen panaszaik vannak, előfordult-e ilyen betegség a családban, milyen orvosságokat próbált már ki. Mindig együtt keressük a megoldást, sokszor nem egyfajta gyógynövényt, de keveréket ajánlok.

"Örömmel tapasztalom a sok pozitív visszajelzést. Igaz, jönnek a betegségek, de a természet mindjárt gyógyírt is kínál. Éljenek ezzel a csodás lehetőséggel!"

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!