2020. június 28., 16:48

A hétköznapok hőseit köszöntötte Vujity Tvrtko Királyrévben

A mátyusföldi Királyrévben tartott Túl minden határon című előadásának keretén belül köszöntötte Vujity Tvrtko, a népszerű riporter azon királyrévi varrónőket és támogatókat, akik a koronavírus járvány alatt fáradhatatlanul dolgoztak az emberek szájmaszkokkal való ellátásán. Az áldozatot hozó aktivistákat a falu polgármestere kitüntető oklevelekkel és ajándékkal várta.

Médialapozó

Lassan újraindul a kulturális élet a hosszú karantén időszak után Szlovákiában. Vujity Tvrtko, tévériporter is újra átlépheti a határt, hogy előadásokat tartson a Felvidéken is. A Túl minden határon című, nagy népszerűségnek örvendő előadását a koronavírus járvány óta először tartotta meg a mátyusföldi Királyrévben. A falu vezetősége minden óvintézkedést megtett annak érdekében, hogy az előadás folyamata megfeleljen a higiéniai követelményeknek.

Az előadás kezdetén Vujity Tvrtko egy rövid videófilmmel invitálta különleges utazásra közönségét. Elmondta, az ő élete sem volt mindig telve romantikus utazásokkal, sokszor szembesült azzal, mire képes az ember, ha rosszra használja fel az erejét. Azért utazik és forgatja filmjeit, hogy bebizonyítsa a mindennapok hősei, az egyszerű emberek azok, akik előre viszik a világot, akik miatt tudvalevő az, hogy a sötétségből mindig a fény felé vezet az út. Vujity Tvrtko sok történetet elmesélt Királyrévben, beszélt diktatúrákról, sporttörténetekről, a trianoni békediktátumról és olyan emberekről, akik kemény akarattal érték el álmaik beteljesülését.

tvrtko3.jpg

„Egész életem a hétköznapok hőseiről, az ő népszerűsítésükről, megbecsülésükről szól. Éppen ennek (is) szól új ötletem, amely itt, a Felvidéken debütált – beszélt portálunknak egy új ötletről a műsorvezető. Azt találtam ki, hogy előadásom után -ahol sok nagyszerű embert is bemutatok- színpadra szólítjuk a helyi hősöket, akik az adott település vagy régió életét teszik szebbé, jobbá, erősebbé, tartalmasabbá. Az ő megbecsülésük nem maradhat el.

Ezen gondolat keretén belül szólították a színpadra azokat a királyrévi asszonyokat, akik fáradhatatlanul, idejüket és erejüket nem kímélve, jótékonyan varrták a szájmaszkokat a koronavírus járvány kitörésének első napjaiban, hogy Királyrév lakosainak minél hamarabb szét tudják osztani a március közepén hiánycikknek számító védőmaszkokat. Támogatói munkáját megköszönték annak az úrnak is, aki saját anyagi javait fordította textíliára és ahogy Agócs Gergely, királyrévi polgármester elmondta, a márciusban szinte beszerezhetetlen gumimadzag előteremtésére. Az aktivisták polgármesteri elismerést, oklevelet és apró ajándékot vehettek át Vujity Tvrtkotól és Agócs Gergelytől.

tvrtko4.jpg

A fiatal polgármester most már nevetve mondta el, soha nem gondolta volna, hogy egy hétfő este egy kamionnál kell sorakoznia, hogy helyi tájszólással mondva „gatyagumit” szerezzen be faluja lakosságának. Rendkívül örült annak, hogy a királyrévi kultúrházban olyan színvonalas előadóval tudták újraindítani a kultúréletet, akit álló vastapssal jutalmaztak az emberek. Hozzátette, a falut szerencsére nem viselte meg túlságosan a vírusjárvány, kellő időben tudtak reagálni a kialakult helyzetre, és a varrónőknek köszönhetően nagyon gyorsan elkészültek a szükséges védőmaszkok is.

Királyrévben továbbra sem áll le a nyári rendezvénysorozat, legközelebb a Forzare polgári társulás által társszervezett Révfeszten futhat össze a mátyusföldi nagyközönség a királyrévi futballpályán.

tvrtko4.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.