2021. június 8., 08:46

A csallóközi falu vize újra iható

A régióban élők összefogásának köszönhető, hogy Patonyrét lakossága ismét iható ivóvíz-hálózattal rendelkezik. A Kukkonia polgári társulás és a komáromi SAM vállalat által biztosított szűrőberendezés működésével a patonyréti lakosok már nem szorulnak a flakonos vízadományokra.

Patonyrét-ivóvíz
Fotó: Reczai Lilla

Amint azt már portálunk is közzétette, Patonyréten atrazinszármazékot találtak az ivóvízben, amelyet emberi fogyasztásra alkalmatlannak találtak.

Flaška Leonárd polgármester portálunknak azt nyilatkozta, hogy már több mint két hete folyik iható ivóvíz a faluban. A hivatalos bejelentéssel azonban még várniuk kellett, ugyanis szükségük volt a nyitrai vízművek jóváhagyására. A levett vízminták laborvizsgálatának eredményei kedvező adatokat mutattak, így már biztosan fogyasztható az ivóvíz a településen.

Az aktív szénszűrős berendezés teszi a dolgát, ráadásul energiatakarékos is, mert csak annyi befektetett erő működteti a motort, amennyire szükség van.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy még egyszer megköszönjek minden felajánlást, az anyagi és a lelki támogatást mindazoknak, akik hozzájárultak a faluban kialakult probléma megoldásához!”

– nyilatkozta Flaška Leonárd.

Patonyrét-ivóvíz
Fotó:  Reczai Lilla
A patonyréti híd

Ha már sikerül megoldani egy problémát, rögtön felveti a fejét egy másik. A polgármester a patonyréti hidat – amely összeköti a Dunaszerdahelyi járást a Galántai járással – is szeretné felújíttatni a közeljövőben, hiszen a vaskonstrukció alatt az eredeti fatákolmány található, amelyre egyáltalán nincs jó hatással az idő múlása. A híd tulajdonjoga egyelőre kérdéses, így még nem tudni, hogyan kezdhetik meg a felújítási munkálatokat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.