cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. június 8., 08:46

A csallóközi falu vize újra iható

A régióban élők összefogásának köszönhető, hogy Patonyrét lakossága ismét iható ivóvíz-hálózattal rendelkezik. A Kukkonia polgári társulás és a komáromi SAM vállalat által biztosított szűrőberendezés működésével a patonyréti lakosok már nem szorulnak a flakonos vízadományokra.

Patonyrét-ivóvíz
Fotó: Reczai Lilla

Amint azt már portálunk is közzétette, Patonyréten atrazinszármazékot találtak az ivóvízben, amelyet emberi fogyasztásra alkalmatlannak találtak.

Flaška Leonárd polgármester portálunknak azt nyilatkozta, hogy már több mint két hete folyik iható ivóvíz a faluban. A hivatalos bejelentéssel azonban még várniuk kellett, ugyanis szükségük volt a nyitrai vízművek jóváhagyására. A levett vízminták laborvizsgálatának eredményei kedvező adatokat mutattak, így már biztosan fogyasztható az ivóvíz a településen.

Az aktív szénszűrős berendezés teszi a dolgát, ráadásul energiatakarékos is, mert csak annyi befektetett erő működteti a motort, amennyire szükség van.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy még egyszer megköszönjek minden felajánlást, az anyagi és a lelki támogatást mindazoknak, akik hozzájárultak a faluban kialakult probléma megoldásához!”

– nyilatkozta Flaška Leonárd.

Patonyrét-ivóvíz
A patonyréti híd
Fotó:  Reczai Lilla

Ha már sikerül megoldani egy problémát, rögtön felveti a fejét egy másik. A polgármester a patonyréti hidat – amely összeköti a Dunaszerdahelyi járást a Galántai járással – is szeretné felújíttatni a közeljövőben, hiszen a vaskonstrukció alatt az eredeti fatákolmány található, amelyre egyáltalán nincs jó hatással az idő múlása. A híd tulajdonjoga egyelőre kérdéses, így még nem tudni, hogyan kezdhetik meg a felújítási munkálatokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.