2020. december 22., 14:18

A cipősdobozok célba értek

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány cipősdoboz akciója,  Bálint Stefánia kistárkányi egyetemista révén, a Felvidéken is egyre népszerűbb. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy idén, amikor életünkben a Covid 19 játssza a főszerepet, az emberek adakozási kedve nem lankadt, a jótékonykodásba egyre többen bekapcsolódtak. Amint már arról korábban hírt adtunk, 2020-ban november 21. és december 18. között zajlott az adománygyűjtés, amelynek legfontosabb címzettjei a nagykaposi gyermekotthon lakói voltak.

Médialapozó
Az ajándékok megérkeztek a gyermekotthonba /Bal oldal: Bálint Stefánia/

Vírus ide vagy oda, 2020-ban is 320 doboznyi adomány gyűlt össze, amelyet az eredeti tervek szerint ugyan csak Királyhelmecen és Kistárkányban vettek volna át, ám menet közben Nagykaposon is három adománygyűjtő-pont nyílt, és – a tavalyi évhez hasonlóan – a kassai Márai Sándor Alapiskola és Gimnázium idén is vállalta az ajándékok gyűjtését.

Ahogyan azt Bálint Stefánia portálunknak elmondta, Nyugat-Szlovákiából is érkezett a címére legalább 20 csomag, érdemes hát elgondolkodni a jövőben a nyugati országrész bekapcsolásáról is.

Arra a kérdésünkre, hogy végül ki mindenki részesült az ajándékokból, Stefániától megtudtuk, hogy december 20-án kézbesítettek ki 200 doboznyi ajándékot a gyermekotthon lakóinak. Az átadásra viszont csak az ünnep után kerül majd sor, mert a gyerekek egy része otthon tölti az ünnepet, és az intézmény vezetői akkor szeretnék meglepni vele a gyerekeket, ha valamennyien együtt lesznek.

Akadt olyan adakozó is, aki túllépve a cipősdoboznyi ajándék értékét, egy televíziót, két nyomdát és egy táblagépet küldött a gyerekeknek, ezzel is megkönnyítve számukra az online oktatást.

Stefánia azt is elmondta, legnehezebb dolguk az otthon középiskolás lakóival volt, mert az ő korosztályuk számára  kevesebb doboz érkezett.

Miután a battyányi közösségi központ a szeretetszolgálat budapesti központjához fordult támogatásért, ők Stefániához továbbították a kérést. Battyányba végül 87 doboznyi ajándék, élelmiszercsomag  illetve használtruha-segítség érkezett, amelynek a koordinátor különösen örült, hiszen elmondása szerint nagy a szegénység az ott élő családok körében.

A megmaradt 33 doboz a királyhelmeci  Subsidium szervezethez került, akik évek óta segítik a régió határon innen és túl élő rászorultait.

Végezetül Stefánia elégedetten nyugtázta, hogy az idei akciójuk a vártnál sokkal jobban sikerült, a fáradozásuknak ismét megvolt az értelme.

+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.