lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2020. január 15., 19:54

2021-ben kezdhetik építeni a Rimaszombat melletti körforgalmat

Leghamarabb jövőre kezdi megépíteni az állam a Rimaszombat melletti I/16-os úton levő kereszteződés helyére tervezett körforgalmat – erősítette meg a TASR-nek Lucia Karelová, a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) szóvivője.

Fotó: TASR

„Az elvi építési engedély egyelőre nem érvényes, zajlik a fellebbezés. Rendezni kell még a tulajdonviszonyokat, meg kell várni az építkezési engedély kiadását, a közbeszerzési pályázat kiírását és lebonyolítását, feltehetően 2021-ben kezdődhet az építés” – mondta Karelová.

Hozzátette, hogy az építés költségvetési részét még nem dolgozták ki, de a közútkezelő 1,3 millió euróra becsüli a kiadásokat.

A Szabadkapuszta (Sobôtka) városrészben levő kereszteződést utoljára a nyolcvanas években építették át, az elmúlt években több súlyos baleset is történt itt. A kereszteződésre elsősorban a Rimaszombatból kihajtó teherautósofőrök panaszkodnak, mivel nem lehet jól belátni a főutat.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.