cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. június 23., 19:14

Neoton musical Rimaszombatban

Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének... Ugye ismerik ezeket a slágereket? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó. Ezekre épül a Szép nyári nap című musical, melyet 2020. augusztus 2-án vasárnap mutatnak be a rimaszombati amfiteátrumban.

A Szép nyári nap a hetvenes években egy középiskolás építőtáborban játszódó musical. 2009-ben mutatták be, eredetileg egyszezonos műnek szánták. A nagy sikernek köszönhetően a Budapesti Operettszínház évekig játszotta a darabot. A musical tájolásának jogát a MagyaRock Dalszínháza kapta meg, mely számos telt házas bemutatót tudhat már maga mögött Magyarországon és hazánkban is.  

Musicalünk fiatal szereplői "önkéntesen" utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára. Tudják, mi vár rájuk: korai ébresztők, reggeli torna, nem túl érdekes munka a paradicsom-feldolgozóban és persze sok szórakozás, nevetés, humor, tánc, ének, egymás ugratása, de legfőképpen új barátságok és szerelmek születése. 

A tábor vezetőjének szerepét Faragó András (alias Topy) alakítja. „Gyúrjunk vazze!“ A Gálvölgyi show edzőtermes újgazdag figurájának szlogenjét szállóigévé ismételő színművész séfszakácsi címet is nyert egy nagy nézettségnek örvendő főzőműsorban. A képernyőről ismert, hangját számos külföldi film és sorozat szereplőjének „kölcsönadó” Topy a Film- és Színművészeti Főiskola operett-musical szakán szerzett diplomát. Panni nénit, a fiatalokat felügyelő orosztanárnőt Ruttkay Laura Jászai Mari-díjas magyar színésznő, szinkronszínész alakítja. 

A MagyaRock Dalszínháza színművészei élő zenekar kíséretével szólaltatják meg a Neoton slágereit Rimaszombatban. Részleteket az előadással és a színészgárdával kapcsolatosan minden kedden a Városi Művelődési Központ Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.

A Szép nyári nap című musicalre jegyek elővételben (12 euróért) a rimaszombati Tompa Mihály Könyvesboltban, online a www.kulturars.sk oldalon vásárolhatók. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.