2020. október 31., 08:59

Felfüggeszti az oktatást a Színművészeti kuratóriuma

Az egyetemen sem a higiéniás, sem a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek a kuratórium szerint.

SZFE sztrájk
Illusztráció
Fotó: Archívum

Rátóti Zoltán a Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumi elnöke nevében az egyetem diákjait és dolgozóit a következő döntésről tájékoztatta: felfüggesztik az oktatást, mert az egyetemen sem a higiéniás, sem a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek.

A tájékoztatásban egyebek mellett ez az indoklás olvasható:

Jelentős problémát okoz, hogy az általunk megismert adatok alapján az Egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése. Ilyen körülmények között az oktatás feltételei az SZFE létesítményeiben felelősséggel nem biztosíthatóak."

A kuratórium november 2-ára találkozóra hívta a felmondott tanárok és a sztrájkoló diákok képviselőit, hogy egyeztessenek a tanév további sorsáról és az intézmény jövőjéről.

Bármelyik tárgyalófél hiányában az egyeztetést eredménytelennek tekintjük. Az esemény nem lesz nyilvános, az ott elhangzottakról ugyanakkor jegyzőkönyv készül. Egyben felhívjuk a figyelmet a járványügyi szabályok betartására, különösen a maszkviselési kötelezettségre.”

- áll a tájékoztatóban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.