lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2020. február 26., 17:49

A Mackó után a Fruska – Újra színpadon a nyéki színjátszók

A Csemadok Ipolynyéki Alapszervezete mellett működő Mics Károly Színjátszó Csoport a tavalyi, Mackó című Jean de Létraz-darab után az idén a Fruska című három felvonásos vígjátékot állította színpadra.

Mics Károly Színjátszó Csoport
Fotó: Csemadok Ipolynyéki Alapszervezete

A színházkedvelő közönség Barry Conners komédiáját első alkalommal 2020. február 22-én az ipolynyéki kultúrházban tekinthette meg. Az érdeklődők a jegyeket hamar elkapkodták, s a másnap tartott ráadás előadás is nagy sikert aratott. Ahogy az a csoport előadásain már megszokott, ezúttal is az önfeledt szórakozás került előtérbe, a társulat tehát továbbra is tartja a színvonalat.

Felesleges összehasonlítani az egyes évadokban előadott darabokat, hiszen mindig más történetről, más hősökről, karakterekről, helyzetekről és bonyodalmakról szól. Annyiban megegyeznek az általam választott darabok, hogy szem előtt tartom a csoport összetételét, a közönség elvárásait, és fontos, hogy a történet legyen kedves humorral átszőtt, szórakoztató és kicsit tanulságos is“

– árulta el kérdésünkre a 2014-ben Mics Károly-díjat kiérdemlő Balík Judit rendező, a közösség vezetője.

A Belá Ramóna, Baráth Petra, Cseri Gábor, Oroszlány Enikő, Pobori Mátyás, Rados Tamás, Szabó Laura összetételben színpadra lépő színészgárda által prezentált színművet legközelebb március 8-án, a Csábi Színházi Esték programsorozatának keretén belül adják elő, de hamarosan a pereszlényi közönség is láthatja azt.

„További igény esetén esetleg máshol is előadjuk a művet, s nem zárjuk ki az idei Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon való részvétel lehetőségét sem“ – tette hozzá a rendező.

Mics Károly 1989-ben került az ipolynyéki alapiskola élére; már ekkor amatőr színházi rendezőként tevékenykedett. 2004-ben a VI. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon első alkalommal adták át az életműdíjat, amit éppen Mics Károly kapott a népi színjátszás hagyományainak ápolásáért. 2005-ben, néhány héttel a Mágnás Miska bemutatója után, a nyéki színjátszó csoport rendezője tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ebben az évben a fesztivál életműdíja már az ő nevét viselte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.