2022. február 16., 10:33

Peking 2022: Svéd arany a sílövők női váltóversenyében

A svéd négyes nyerte a női sílövők 4x6 kilométeres váltóversenyét a pekingi téli olimpia szerdai napján.

Biatlon
Fotó: TASR/AP

A nagy esélyesek közül

a francia és a norvég staféta hamar kiszállt a dobogós helyekért folyó küzdelemből, ugyanis előbbinek az első, utóbbinak a második embere kényszerült 150 méteres büntetőkörre, mivel az egyik lövészet során még a három póttölténnyel sem sikerült öt találatot elérnie.

A skandinávoknál így Marte Olsbu Röiselandnak elszállt az esélye, hogy megnyerje negyedik pekingi aranyát, amivel megismételhette volna honfitársa, a legendás Ole Einar Björndalen 2002-ben nyújtott páratlan teljesítményét. Erre még egy lehetősége lesz a tömegrajtos versenyben.

Féltávnál az oroszok ugyanúgy magabiztosan vezettek, mint a férfiaknál, de ezúttal nem az utolsó, hanem már a harmadik emberük lőtte el magát, Szvetlana Mironova ugyanis büntetőkörre kényszerült, így a svédek álltak az élre, őket az olaszok követték. A befejező embereknél a Pekingben már két ezüstérmet begyűjtött Elvira Öberg nem hibázott, így csak a második helyért volt harc, amelyet végül az oroszok szereztek meg a németek előtt.
 

Eredmények:
Sílövészet, 4x6 km-es női váltó, olimpiai bajnok:
-------------------------------------------------
Svédország (Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg, Elvira Öberg) 1:11:03.9 (0 büntetőkör+6 lövőhiba)
2. Orosz Olimpiai Bizottság (Irina Kazakevics, Krisztina Rezcova, Szvetlana Mironova, Uljana Nyigmatullina) 12.0 mp hátrány (1+7)
3. Németország (Vanessa Voigt, Vanessa Hinz, Franziska Preuss, Denise Herrmann) 37.4 mp h. (0+6)
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.