2018. október 12., 23:15

Nehezen emészthető vereség Görögországban

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra kikapott Athénban Görögország vendégeként a Nemzetek Ligája C osztályában, így a harmadik fordulót követően a harmadik helyre csúszott vissza a csoportjában.

magyar_valogatott_kalmar.jpeg
Fotó: MTI/AP

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese bizonytalan védekezéssel kezdett a Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadionban, de hamar kiegyenlítetté vált a játék. A 65. percben Kosztasz Mitroglu révén első kaput eltaláló kísérletükkel szereztek vezetést a görögök, akik minimális előnyüket a lefújásig megőrizték.

A magyarok így továbbra is nyeretlenek Görögországban: három döntetlen mellett hetedszer szenvedtek vereséget.

A magyar válogatott hétfőn Tallinnban a pont nélkül álló észtek vendége lesz a sorozatban.

Görögország-Magyarország 1-0 (0-0)
Athén, Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadion, 6000 néző, v.: Tobias Stieler (német)
gólszerző: Mitroglu (65.)
sárga lap: Papasztatopulosz (9.), Cimikasz (22.), Bakakisz (27.), illetve Kalmár (32.), Fiola (43.), Kleinheisler (60.), Kovács (73.), Nagy (88.)
Görögország: Vaszilisz Barkasz - Mihalisz Bakakisz, Szokratisz Papasztathopulosz, Kosztasz Manolasz, Kosztasz Cimikasz - Carlos Zeca, Dimitrisz Kurbelisz (Alexandrosz Ciolisz, a szünetben) - Taszosz Bakaszetasz, Kosztasz Fortunisz, Dimitrisz Pelkasz (Lazarosz Hrisztodulopulosz, 85.) - Kosztasz Mitroglu (Andreasz Buhalakisz, 93.)
Magyarország: Gulácsi Péter - Bese Barnabás (Németh Krisztián, 75.), Willi Orbán, Kádár Tamás, Fiola Attila - Nagy Ádám - Varga Roland (Nagy Dominik, 68.), Kleinheisler László, Kalmár Zsolt (Kovács István, 55.), Sallai Roland - Szalai Ádám

Tizenhét fokos, enyhén szeles időben görög lehetőségekkel kezdődött a találkozó, a dobokkal és énekkel szurkoló mintegy 550 magyar drukker előtt kifeszített nemzeti színű lobogón az állt: "egy zászló mind felett".

Az első percekben a hazaiak mezőnyfölényben futballoztak, ráadásul a magyar védők bizonytalanok voltak, de ezt nem tudták kihasználni a görögök. Az első vendég lehetőséget a kilencedik percben Varga szabadrúgása jelentette, amelyet könnyedén hárított a görög kapus, majd Szalai fejese nem sokkal tévesztett célt.

Az idő múlásával a magyarok egyre jobban felvették a meccs ritmusát, helyenként az irányítást is átvették a görögöktől.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese elöl néhány ígéretes megoldást mutatott be, ennek eredményeként már három görög védőnek volt sárga lapja, amikor még fél óra sem telt el a meccsből. A védelem - amelyben Willi Orbán most mutatkozott be a nemzeti együttesben, Kádár pedig az 50. válogatott meccsét játszotta - a kezdeti bizonytalanság után stabil volt, így komoly veszély nem fenyegette Gulácsi kapuját.

A szünet után kiegyenlített volt a játék, a görögök főleg Fortunisz jó megoldásaiban bíztak. Végül egy hajszálpontos beadást kihasználva csapata első kaput eltaláló kísérletével Mitroglu megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ezzel folytatódott egy sorozat: a magyar válogatott minden eddigi idei meccsén kapott gólt.

Az utolsó tíz percre fordulva piros, fehér és zöld füst szállt fel a vendégszektorból, majd több hanggránát durrant, a bíró emiatt két percre megállította a játékot. A hajrában a magyarok nem tudtak újítani, így nem volt egyenlítési lehetőségük, ellenben a görögök előtt adódott egy nagy helyzet, ám Gulácsi bravúrral hárított.

A magyar csapat semmivel sem volt rosszabb ezen az estén (igaz, jobb sem), mint a görög válogatott, ám a szerencse ezúttal elkerülte Szalaiéket, így - mivel a csoport másik mérkőzésén egy utolső pillanaban szerzett góllal a finnek győztek az észtek ellen - a Marco Rossi vezette nemzeti csapatnak egyre kevesebb esélye van, hogy odaérjen az első két hely valamelyikére.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.