Méry Tamás bizonyítani szeretne Somorján

Ondik Gábor 2019. január 15., 08:42

Szülőfalujában kezdte pályafutását, majd Somorjára került, ahonnan a győri ETO akadémiájára vezetett útja. Pályafutása során angliai próbajátékon is részt vehetett már, idén tavasszal pedig visszatér a másodosztályban szereplő Somorja együtteséhez.

Nagyon fiatalon lett a barátod a labda, mesélj egy kicsit a kezdetekről.

Legelőször a falunkban, Csallóközcsütörtök csapatában kezdtem el focizni ötévesen, mivel a bátyám akkor focizott. Ezzel ő motivált, hogy elkezdjem a futballt.

Ezt követően mi volt a következő lépcsőfok a karrieredben?

A következő állomás a somorjai STK volt, körülbelül 12 éves lehettem, amikor odakerültem egy nagyszerű edző keze alá.

Hány évesen kerültél a Győri ETO akadémiájára és hogyan jött a lehetőség?

Tizennégy évesen kerültem Győrbe, a pozsonyi Inter csapatától, a menedzseremnek és egy játékosmegfigyelőnek köszönhetően, aki még a somorjai korszakom óta figyelt Győrből.

Hogyan értékeled eddigi győri karrieredet?

Két és fél évet töltöttem az akadémián, nagyon elégedett voltam a körülményekkel és az edzői stábbal is. Örülök, hogy lehetőséget kaptam a játékra egy téli felkészülés alatt a győri felnőtt csapatban, velük egy törökországi edzőtáborban is részt vettem, de most úgy éreztem, szeretném magam kipróbálni egy felnőtt csapatban. Mivel ajánlatot kaptam Somorjáról, így elfogadtam.

Milyen érzés töltött el mikor megkerestek a somorjaiak és mi a volt a fő indok, amiért a visszatérés mellett döntöttél?

Meglepődtem és örültem neki. Nagyon szép emlékeim vannak a Somorjában eltöltött időszakról és nagy lehetőségnek tartom, hogy ilyen fiatalon bemutatkozhatom egy másodosztályú felnőtt csapatban.

Korábban egy angliai próbajátékon is részt vehettél, kérlek, mesélj erről egy kicsit, hogyan jött a lehetőség és mit tapasztaltál külföldön?

A pozsonyi Inter csapatánál fociztam, amikor a menedzseremnek köszönhetően sikerült egy hetet eltöltenem az Reading nevű csapatnál. Az ottani srácok nagyon tehetségesek voltak és a játékstílusuk is más volt, sokkal gyorsabbnak tűnt az egész. Hét edzésen vehettem részt, és egy mérkőzésen is játéklehetőséget kaptam.

Képgalériánk:

Mit tartasz pályafutásod legnagyobb eredményének?

Természetesen az angliai próbajátékot mondanám és az eltöltött téli felkészülést a Győri ETO felnőtt csapatával.

Miben rejlik az erősséged és miben kellene még fejlődnöd?

Az erősségem a gyorsaságomban rejlik és ami a fejlődést illeti, minden téren van hová még fejlődni.

Mit vársz a somorjai kölcsönjátéktól, ahol két DAC játékossal is együtt játszhatsz majd, Almási Laci és Viola Gergely személyében, illetve a Fluminense braziljaival?

Remélem, minél előbb lehetőséget kapok a bemutatkozásra a felnőtt csapatban, biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatok majd a felnőtt játékosoktól. Úgy gondolom, hogy tehetséges játékosokról van szó.

Javában zajlik már a felkészülés a tavaszi szezonra, milyen célokat tűztél ki, illetve mik a hosszútávú céljaid?

Fő célom a felnőtt csapatban való bemutatkozás és az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, és ezt csak kemény munkával lehet elérni. Egyelőre nem gondolkodtam a hosszú távú céljaimon, most csak arra koncentrálok, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak a somorjai csapatban, de biztos hogy szeretnék egyszer külföldön játszani.

Melyik bajnokságban tudnád magad elképzelni, tudtommal a Chelsea és Eden Hazard a kedvenced?

Az angol bajnokságban, igen ez részben így van, de a legnagyobb kedvencem Cristiano Ronaldo és a Real Madrid.

Ki volt a legkellemetlenebb ellenfeled eddigi karriered során, illetve kivel szeretnél egy csapatban futballozni?

Legkellemetlenebb ellenfelem Varju Benedek volt és remélem, hogy egyszer még egy csapatban focizhatok a legjobb barátommal, Szánthó Regővel.

Végezetül, ha nem az élsportot választottad volna, melyik munkaterületen tudnád magad elképzelni?

Nem tudom magam más területen elképzelni, mindenképp a focival szeretnék érvényesülni, akár edzőként akár menedzserként.

0 HOZZÁSZÓLÁS