Ma újabb tétmeccs vár a sárga-kékekre

2018. október 2., 09:50
ma7

A szombat esti bajnoki után nem volt sok ideje a DAC játékosainak a pihenésre, kedd délután Varannóban csatáznak a kupa nyolcaddöntőjébe való bejutásért. 

DAC-Nagyszombat06
Fotó: fcdac.sk

Tíz nap alatt a negyedik találkozó vár a sárga-kékekre, akik eddig mindhárom találkozójukat megnyerték, de ehhez többször is a második félidőben mutatott remek hajrá kellett. A tegnapi edzést követően megjelent információk alapján Erik Pačinda ma biztosan nem lép pályára a DAC-ban (a klub ezen információkat egyelőre nem erősítette meg), de így is remek támadósorral küzdhetnek meg a csallóköziek Kelet-Szlovákiában. 

„Száz százalékosan kell összpontosítanunk és mihamarabb betalálnunk, hogy megtörjük a hazaiak ellenállását. Kellene már végre egy olyan meccs, ahol belőjük az első helyzetünket. A nagyszombat elleni kivételt képez, egyébként ez már hosszabb ideje nem jött nekünk össze" - nyilatkozta a klub honlapjának Ľubomír Šatka, a DAC másik szlovák válogatott játékosa. 

A csapatból biztosan hiányzik majd Kristián Koštrna, aki Szenicén térdsérülést szenvedett, ma pedig mágneses rezonanciás kivizsgáláson esett át. Timotej Záhumenský ágyéksérülés miatt nem állhat a vezetőedző rendelkezésére. 

Az MFK Varannó a III. liga Keleti csoportjának a második helyén áll a listavezető FC Kassa mögött 8-1-1-es mérleggel és 22:6-os gólaránnyal. A Slovnaft Cup küzdelmeiben eddig három mérkőzést abszolváltak, méghozzá mindhármat idegenben. Kezdésképpen 4:1-re diadalmaskodott Jeszenőben. A 2. fordulóban a Szinna csapatát búcsúztatták, amikor is a 2:2-es döntetlent követően ők rúgták jobban a büntetőket; szeptember elején pedig a Homonna otthonában arattak 4:1-es sikert.

A találkozót a klub honlapjának köszönhetően élőben is nézhetik:

Kövesse facebook oldalunkat is!