2019. február 16., 13:52

A rimaszombati hokicsapat feljuthat az 1. ligába

Valóságos hokiláz tört ki Rimaszombatban, miután a város jégkorongcsapata (HKM) megnyerte a II. liga keleti csoportját és továbbra is megmaradt az esélye az I. ligába történő feljutásra. Ehhez azonban szombaton hazai pályán mindenképpen győzniük kell Léva ellen. 

hkm_03.jpg
Galéria
+3 kép a galériában

A szlovákiai II. jégkorongliga 2018/19-es idényének döntője – melyben a nyugati csoport és a keleti csoport bajnoka találkozik – két győztes mérkőzésig tart. A múlt hét szombaton 1500 néző előtt Léván egy végletekig kiélezett meccsen a lévaiak 3:2 arányban megszerezték a győzelmet, így szombaton előnnyel érkeznek Gömörbe.

A második mérkőzés február 16-án 17.00 órától lesz a rimaszombati téli stadionban, s amennyiben a hazaiak kiegyenlítenék a sorozatot, akkor a sorsdöntő harmadik mérkőzésre február 23-án semleges pályán, Breznóbányán kerülne sor.

A rimaszombatiak célja a győzelem és a harmadik meccs kiharcolása, amelyen már bármi megtörténhet. A nyomás nagy a csapaton a szurkolók részéről, azonban igyekeznek helyén kezelni a dolgot, mert tudják, hogy nagy lehetőség kapujában állnak – nyilatkozta Michal Slovák, a HKM egyik játékosa, hozzátéve, hogy már ez az eredmény is nagy sikernek számít egy olyan városban, ahol mindig inkább a labdarúgás volt előtérben.

Amennyiben az egykori csehszlovák válogatott játékos, Ján Podkonický legénysége sikeresen venné a lévaiak elleni akadályt a következő párharcon keresztül már az I. ligába való jutás lesz a tét.

További jó hír a rimaszombati jégkorongozók számára, hogy a kormány ezen a héten a feledi kihelyezett ülésén 100 ezer eurót hagyott jóvá a téli stadion lelátójának felújítására. Ez a legmagasabb összegű támogatás, amelyet ebben az évben a leszakadó járások felzárkóztatásra létrehozott regionális akciótervből a Rimaszombati járásnak ítélt meg a kormány. Az új 950 férőhelyes lelátó megépítéséhez azonban még ez sem lesz elég, a város költségvetéséből további 120 ezer euróra van szükség, amelyet Jozef Šimko polgármester elmondása alapján már elkülönítettek erre a célra. 
hkm_03.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.