2018. május 22., 09:27

A párharc Bostonban folytatódik

A Cleveland Cavalivers a 44 pontos LeBron James vezetésével 111-102-re győzte le a vendég Boston Celtics együttesét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportdöntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel kiegyenlítette az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcát.

LeBron James
Fotó: TASR

A 33 éves James ezen a mérkőzésen az NBA örökranglistájának élére ugrott a mezőnykosarak tekintetében, a Miamival kétszeres, a Clevelanddel egyszeres bajnok szupersztár a legendás Kareem Abdul-Jabbart előzte meg a második negyedben, pályafutása 2357. sikeres kísérletével.

Jamesnek ez volt az idei rájátszásban a hatodik olyan mérkőzése, amelyen legalább 40 pontot szerzett, hasonlóra legutóbb 2001-ben Allen Iverson volt képes. Ennél jobbat csak Michael Jordan (1989/7 mérkőzés) és Jerry West (1965/8 mérkőzés) tud felmutatni.

A párharc Bostonban folytatódik, érdekesség, hogy a Celtics - amely az első két hazai mérkőzését megnyerte - története során 37 olyan playoff-párharcot vívott, amelyben 2-0-s előnyt szerzett, s minden alkalommal továbbjutott.

Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Cleveland Cavalivers-Boston Celtics 111-102
A párharc állása: 2-2

Nyugaton a címvédő Golden State Warriors 2-1-re vezet az alapszakaszgyőztes Houston Rockets ellen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.