lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2023. június 12., 13:34

A felsőszeli futóverseny az elszántak és a kitartóak ünnepe - KÉPEKKEL

Új helyszínen rendezték meg a felsőszeli félmaraton, a felsőszeli tízes és hármas futóversenyt. A Galántai járásbeli településen félezer futó teljesítette a kijelölt távokat. A szervezőkhöz a Spartan race sportág képviselői is csatlakoztak egy Exatlon pálya felállításával és versenyszámmal.

Felsőszeli félmaraton
Galéria
+13 kép a galériában
A 3 kilométer startja
Fotó: Szomolai Andi

Tizenegyedik évfolyamába lépett a népszerű Felsőszeli Tízes és a Felsőszeli Hármas futóverseny. A Felsőszeli Félmaraton (21,5 km) versenyszámot kilencedik alkalommal szervezte meg a mátyusföldi futók nagykövetének számító Roni Run Club csapat.

A három kilométeres szakaszon a legügyesebben a gyerekversenyzők teljesítettek. Összesen 495 versenyző regisztrált be a népszerű futóversenyre, ebből 165 gyermek

– jelentette Kontár Ronald, a Roni Run Club elnöke, akinek kislánya, Emily Rose is kiemelkedően teljesítette a három kilométeres futótávot. A kis sportoló úgy nyilatkozott portálunknak, nem akart nagyobb távon indulni, hiszen délután még egy néptáncfellépés is vár rá a helyi folklórfesztiválon.

Felsőszeli félmaraton
A futók ünnepe Felsőszeliben - Peter „Mano” Tomič, a leegndás sportbemondó és Kontár Ronald főszervező, a Roni Run Club elnöke
Fotó:  Szomolai Andi

A szervezők örömmel vették tudomásul, hogy sok családot éppen a gyermekek motiváltak arra, hogy kijöjjenek a pályára, szurkoljanak, vagy a profi futók mellett bekapcsolódjanak a kijelölt távok teljesítésébe. A gyerekek több kategóriában (1-4 évesek, 5-6 évesek, 7-8 évesek, 9-11 évesek, 12-15 évesek) indulhattak neki a versenypályának, az idén újdonságnak számított, hogy külön indultak a fiúk és külön a lányok. Szimbolikus érmet minden gyermekversenyző kapott, az első három helyezettek profi medált és díjat kaptak.

Felsőszeli félmaraton
A 9-11 éves lányok startja
Fotó:  Szomolai Andi

A futók legnagyobb mátyusföldi rendezvényét a felsőszeli futballpályán rendezték meg, ezzel eltértek a megszokott hagyománytól, hiszen ezidáig a felsőszeli Nyerges lovaspálya adott otthont a családias hangulatú sportfesztiválnak.

Roni szerint ez a terep egyenletesebb, a nézők a stadion kilátójáról is követhetik a versenyzőket, valamint a futóvonal is egyenesebb.  Minden szakasz futói a sportpályáról, a célvonaltól indultak el a különböző távokra. A tíz kilométeres és a maraton távok Felsőszelin, Alsószelin, majd Körtvélyesen és a falukat összekötő bicikliúton át vezettek. A futókat motoros és biciklis kísérettel követték.

A rendezvény bemondói – Peter „Mano” Tomič, Tibor Sasarák és Ágh István a tőlük megszokott jóízű konferálással vezényelték le a futás egyes szakaszait. Díjat 22 kategóriában osztottak ki. A versenyre egész Szlovákia területéről érkeztek futók, képviselve az egyes futóklubokat is. A mátyusföldi csapatok közül például a hazai Roni Run Club, a nádszegi Lefut-Nád csapat, valamint a tallósi RBC tagjai voltak jelen.

Felsőszeli félmaraton
A futók ünnepe Felsőszeliben
Fotó:  Szomolai Andi

Az alsóbodokról érkezett Gyepes Dániel szinte minden évben megérkezik a versenyre, a félmaraton távot 1 óra 34 perc alatt teljesítette, ezzel kategóriájának előkelő tizedik helyét szerezte meg. Elmondta, az időjárás kissé fojtott, a sok eső nedvessé teszi a légteret, a természetes talaj kissé csúszott, vigyázni kellett a mezőben. A félmaraton aszfaltozott része viszont teljesen jó szakasznak bizonyult.

Újdonságnak számított az alsószeliben működő Spartan Race csapat jelenléte is, akik Exatlon pályát állítottak fel a futóverseny terepén. Az akadálypályát a kisebbek és a nagyobbak is sikeresen teljesítették.

A tombolákból és a regisztrációs díjakból származó bevétellel a Roni Ron Club az idén is nemes célokat támogat, a szeli óvodák intézményeit, valamint a gyermeksport-csoportokat lepik meg támogató összegekkel. Roni büszke arra, hogy a versenyzők és a jelenlevők is pozitívan értékelték a verseny folyamatát és szervezését, minden gördülékenyen és rugalmasan haladt, még az eredményhirdetéskor lezúduló zápor sem vette el senki kedvét. A futóverseny megszervezését Nagyszombat megye önkormányzata is támogatta.

A felsőszeli futás kategóriáinak eredményeit az alábbi linken érheti el.

Felsőszeli félmaraton
Galéria
+13 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.