2023. április 6., 16:21

A füleki erőemelők sikeresen kezdték az idei versenyszezont

Az FTC Fülek erőemelő szakosztálya április elején Losoncon nyitotta meg a tavaszi szezont. A Szlovák és Cseh fekvenyomó és felhúzó bajnokságon a fülekiek nyolc versenyzővel vettek részt, többen közülük érmekkel tértek haza.

Erőemelők
Fotó: Sajko Ferenc

Sajko Ferenc edző portálunknak elmondta, három aranyat és öt ezüstérmet nyertek, illetve több rekordot is felállítottak.

Berki Miroslav ifjúsági kategóriában abszolút első helyet harcolt ki fekvenyomásban 105 kg-os teljesítménnyel 57 kg testsúllyal, ami egyben az új szlovák nemzeti rekord.

Szintén új szlovák nemzeti rekorddal lett Szlovák és Cseh bajnok Berta Tibor 112,5kg-os teljesítménnyel a 67,5 kg-os súlycsoportban. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, figyelembe véve azt is, hogy a versenyzőim közül többen újak a csapatban” – mondta az edző.

Horváth Dávid és Záslav Dominik felhúzásban, Csík Nikolas, Bošňák Gabriel és Sajko Ferenc fekvenyomásban szerzett ezüstérmet. Horváth 210 kg-mal megdöntötte az országos csúcsot, akárcsak Záslav Dominik 180 kg-mal. A 41 szakosztály közül a fülekiek összesítésben a hatodik helyet szerezték meg.

Most a májusi kassai szlovák AWPC/WUAP erőemelő bajnokságra készülünk, ahonnan remélem, ismét szép sikerekkel térünk haza”

– zárta Sajko Ferenc.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.