Csókay András tanúságtétele Esterházy János titkáról, az ellenség szeretetéről - PODCAST

2021. szeptember 18., 14:14

Csókay András sebészprofesszor tartott előadást az alsóbodoki Esterházy János Zarándoknapon.

Az orvos Esterházy János vértanúságát, hitének erejének forrását kutatta előadásában.

Esterházy Jánosban az Úr az egyik legmegrendítőbb titkot ragyogtatta fel, az ellenség szeretetét

– hangzott el az előadás során. 

A Jézussal a sátán ellen – orvosmissziós tapasztalataim című előadás során a professzor Esterházy János példaértékű életére és küldetésére is rámutatott.

Csókay András felvetette a kérdést, vajon hogyan fejlődött ki Esterházyban az a hihetetlen lelki, krisztusi erő, ami megadta neki a vértanúságot?

A válasz megadásában barátjára, Zalán testvérre támaszkodott, aki úgy véli, az Úr az egyik legmegrendítőbb titkot ragyogtatta fel, az ellenség szeretetét.

Az eucharisztika erőterének centrumában Esterházy erejéje is emlékezhetünk.

„Ahova Jézus belép, oda belép a Sátán is. A bangladesi missziónál engem is sokszor elfogott a harag, a gyűlölet, amiért méltanytalan dolgok történnek. Nemrégiben nyaggattam egy atyát, hogy mondjon valami használhatót az ellenség szeretetéről, mert Jézus is ezt használta a kereszten” – mondta előadásában Csókay András, aki azt a tanácsot kapta az atyától, hogy akarni kell.

Ennek kapcsán a sebészprofesszor azt az üzenetet közvetítette az Esterházy Zarándoknap résztvevői felé, hogy

imádkozzanak, forduljanak oda tudatosan a hétköznapi dolgok felé, mert egy kincsesláda van minden hívő keresztény ember birtokában.

„Minden bűnünk egy elfordulásból, a célirány eltévesztésből ered. Sokszor ez egy nehéz út” – üzent a doktor, akinek lelki ereje és a személyiségéből sugárzó erő minden hívő embert megérint. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.