A Szövetség politikusai a közösségi jogokról: kollektív büntetést igen, kollektív jogokat nem? - PODCAST

2023. szeptember 5., 18:01

A közösségi jogokról, a kétnyelvűség érvényesítéséről Bárdos Gyulát, a Csemadok elnökét, Nagy Dávid ügyvédet és Őry Pétert, a Pro Civis Polgári Társulás elnökét kérdeztük.

A 2020-as választásokat követően felálló kormány programjába több, a magyar közösség számára fontos jogbővítés is bekerült. A ciklus végéhez érve azonban egyértelmű, ezek üres ígéretek maradtak. Mivel magyarázható mindez?

Az állampolgársági törvényt a most záruló ciklusban is módosították, még hátrányosabb helyzetbe hozva a magyar közösséget. Van esély ezek után a kedvező változtatásra?

A magyar közösség identitásának megőrzése szempontjából kiemelten fontos a kétnyelvűség kérdése. Mi az, ami az előző években megvalósult, és miben várható előrelépés, ha a Szövetség parlamenti erővé, kormánytényezővé válik?

Ebben a ciklusban a kormányprogramba is bekerült a kisebbségi kerettörvény, de végül ez az ígéret sem valósult meg. Milyen lenne az ideális kerettörvény?

A beszélgetést Kolek Zsolt vezette.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.