Elfuserált tragikomédia, amatőr színtársulattal - PODCAST

2022. május 5., 18:00

A Nagyító aktuális adásában két témát veszünk górcső alá. Egyrészt megbeszéljük a Robert Fico mentelmi jogáért indított parlamenti szavazás kudarcának okait, másrészt a küszöbön álló uniós szankcióscsomag lehetséges következményeit elemezzük.

Valóban Igor Matovič felelőssége, hogy Fico mentelmi jogát végül nem függesztik fel? Mit kellett volna másképp, és milyen következményei lesznek a kudarcnak?

Túlélheti a kormánykoalíció a bukott szavazást vagy ez már a vég kezdete?

Kivesézzük a szlovák belpolitika legforróbb témáját, majd rátérünk az európai külpolitika egyik legégetőbb kérdésére, mihez kezdünk, ha elfogy az orosz kőolaj?

Valóban csak a tagállami vétó jelenthet megoldást az EU döntéshozatali problémáira, vagy épp a túlzott föderalizmus miatt működnek rosszul az intézmények? Lesz-e kőolajembargó? Ha igen, kinek és milyen?

Megannyi kérdés, amelyre választ kaphat a Nagyító legújabb adásából, amelyben Pomichal Krisztián műsorvezető ezúttal Kolek Zsoltot és Hajtman Gábort kérdezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.