2019. augusztus 27., 23:45

Felhívás tüntetésre - az ollétejediek megelégelték a légszennyezést

A Dunaszerdahelyhez tartozó Ollétejeden tapasztalható elviselhetetlen bűz és az akkreditált mérések elkeserítő eredményei arra az elhatározásra vezették a település lakosságát, hogy tüntetést szervezzenek az egészségükért és a környezetszennyezés ellen.

Ollétejedi lakossági fórum
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Szabados Kati

A felháborodott lakosság szerint egyértelműen a DRON Industries Kft. rovására írhatók az életüket több éve megkeserítő körülmények. Az augusztus 21-én megtartott lakossági fórumon  arra az elhatározásra jutottak a jelenlévők, hogy határozottabb lépéseket tesznek az ügyben. A PRO OLLÉTEJED Polgári Társulás szervezésében az augusztus 29-ére meghirdetett tüntetésen a résztvevők az ollétejedi kultúrháztól indulva az Ollétejed és Nyékvárkony között található gumifeldolgozó gyárig mennek majd el, hogy kinyilvánítsák nemtetszésüket.

A lakossági fórum résztvevőinek egy csoportja
A lakossági fórum résztvevőinek egy csoportja
Fotó:  Szabados Kati

Tegyünk közösen a tisztább Csallóközért!

A közösségi hálón megjelent felhívásban a dunaszerdahelyi lakosokat is megszólítják a szervezők:

Az életünk nem játék! Becslések szerint a légszennyezettség évente 7 millió ember halálát okozza. Éppen ezért a PRO OLLÉTEJED Polgári Társulás hivatalos tüntetésre hív minden saját és gyermeke egészségéért aggódó dunaszerdahelyi és csallóközi lakost. Találkozzunk 2019. augusztus 29-én, 17.00-kor, az ollétejedi kultúrház udvarán, hogy kifejezzük nemtetszésünket a környék legnagyobb légszennyezöjének müködésével kapcsolatosan! Tegyünk közösen a tisztább Csallóközért!“

A lakossági fórumon közzétett fotó a gumifeldolgozóról
A lakossági fórumon közzétett fotó a gumifeldolgozóról
Fotó:  Szabados Kati

Nyílt levél Dunaszerdahely képviselőihez

A PRO OLLÉTEJED Polgári Társulás nyílt levélben szólította meg Dunaszerdahely város képviselőit, csatlakozzanak az ügyükhöz.

Kedves városi képviselők,
engedjék meg, hogy a tejedi lakosok, az itt élő családok és gyermekeik nevében tisztelettel megkérjem Önöket, hogy városunk választott képviselőiként álljanak ki Dunaszerdahely lakosainak érdeke mellett, és vegyenek részt a tervezett tüntetésen, augusztus 29-én, 17.00-tól, amelyet a gyermekeinkért, városunk környezetének megóvásáért, veszélyeztetett jövőnk megmentéséért, jó szándékkal és tiszta lelkiismerettel szervezünk.
Bizonyára Önök számára sem közömbös egy olyan, a csallóközi környezetet romboló cég ellen felemelni a szavukat, amely ellen Dunaszerdahely önkormányzata is feljelentést tett.
Kérjük, ha velünk éreznek, ha tennének a város felnövekvő generációjáért, legyenek ott Önök is. Együtt sikerülhet.
Köszönjük szépen.
PRO OLLÉTEJED PT

A lakossági fórumon közzétett fotó a gumifeldolgozóról
A lakossági fórumon közzétett fotó a gumifeldolgozóról
Fotó:  Szabados Kati

 A DRON válaszreakciói

Az augusztus 21-i lakossági fórum után a gumifeldolgozó cég vezetősége határozottan elutasította az ellenük felhozott vádakat. A JOJ TV-hez eljuttatott nyilatkozatukban leszögezik, hogy minden szükséges engedéllyel rendelkeznek és tevékenységük nincs különösebb hatással a környezetre

A tüntetésre a DRON Industries Kft. válaszreakciója - amely szintén a közösségi hálón látott napvilágot ma, a déli órákban - az, hogy beengedi a nyilvánosságot az üzem területére. Az akciót ugyanarra az időpontra időzítették, mint az ollétejedi tüntetést.

A DRON Industries s.r.o. megnyitja kapuit a technológia iránt érdeklődők előtt. Amennyiben tényleg kíváncsi vagy, hogy működik egy szabadalmaztatott technológia, ami képes az autógumit 100 %-ban újrahasznosítani, ne habozz és gyere el 2019. augusztus 29-én 17:00–kor cégünk telephelyére.

A DRON Industries Kft. Facebook oldalán, augusztus 27-én megjelent közlemény
A DRON Industries Kft. Facebook oldalán, augusztus 27-én megjelent közlemény
Fotó:  Szabados Kati

 

Ollétejedi lakossági fórum
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.