2018. augusztus 3., 16:20

Sztrájkba lépnek jövő héttől a Croatia Airlines dolgozói

Augusztus 8-án reggel hat órától sztrájkba lépnek a Croatia Airlines horvát légitársaság pilótái, utaskísérői és technikusai - közölte pénteken a repülőtársaság dolgozóinak szakszervezete.

Croatia Airlines
Fotó: Wikipedia

A munkabeszüntetés addig tart, amíg a vezetés eleget nem tesz a követeléseknek - tették hozzá.

Az állami tulajdonban lévő vállalat alkalmazottai magasabb béreket, jobb munkakörülményeket, valamint új kollektív szerződést követelnek.

A Croatia Airlines igazgatósága közleményben figyelmeztette a szakszervezeteket és minden dolgozót, hogy jól gondolják át, milyen következményekkel járhat a munkabeszüntetés ebben a pillanatban a vállalat számára.

Mint írták: az idei év első féléves pénzügyi jelentésében jól látszik, hogy nőtt a társaság forgalma és az utasok száma, valamint csökkent a vesztesége 2017-hez képest. A nyári hónapoknak köszönhető, hogy a Croatia Airlines fenn tudja tartani egész éves működését, és fizetést tud biztosítani a dolgozóknak - emelték ki a szövegben.

A társaság közlése szerint a turistaszezon közepén, csak a sztrájk első napja mintegy hétezer utast érint, és minden nap 800 ezer euró veszteséget jelent a vállalatnak.

A Croatia Airlines régóta küzd likviditási problémákkal. Zágráb kisebb-nagyobb megszakításokkal évek óta stratégia partnert keres a vállalat részére, egyelőre sikertelenül.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!