2018. augusztus 1., 17:19

Čižnár tájékoztatta földművelésügyi minisztert a gazdákkal összefüggő bűncselekményekről

Jaromír Čižnár főügyész szerdán találkozott Gabriela Matečná (SNS) földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel, akit tájékoztatott az önállóan gazdálkodó, kelet-szlovákiai gazdákkal összefüggő bűncselekmények ügyében indított vizsgálatok eredményeiről.

Mezőgazdaság - illusztráció
Fotó: TASR

„A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter ismételten ígéretet tett, hogy a földművelésügyi tárca és annak egyes intézményei maximálisan együttműködnek a bűnüldöző szervekkel a konkrét bűncselekményekkel összefüggésben” – tájékoztatott Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője. Hozzátette: az együttműködés az utóbbi időben kétszer olyan hatékonnyá vált.

„A főügyész ezen kívül megegyezett a földművelésügyi miniszterrel, hogy az ún. keresztellenőrzések eredményeit bűncselekmény gyanújának felmerülése esetén a tárca és az Agrárkifizető Ügynökség közvetlenül a Főügyészségnek fogja továbbítani” – fűzte hozzá Predajňová.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ősszel indít tanfolyamokat a bűnüldöző szervek képviselői, az ügyészek és a rendőrök részére. Így akarják biztosítani, hogy a bűnüldöző szervek hatékonyan és szakképzetten járjanak el a bonyolult támogatási rendszerrel összefüggő bűncselekmények leleplezése terén.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.