2019. augusztus 6., 10:23

Pénzmosással gyanúsítják az Ukrán Nemzeti Bank vezetőit

Eljárást indított az ukrán Állami Nyomozóiroda az Ukrán Nemzeti Bank vezetői ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy intézkedéseikkel tönkre tették az ország védelmi képességét – közölte a Finbalance ukrán portálra hivatkozva a karpathir.com.

ukran-nemzeti-bank.jpg

Az ügyben az ukrán elnöki hivatal feljelentésére indítottak büntetőeljárást a nyomozók – tájékoztatott a nyomozóiroda sajtószolgálata. A hatalommal való visszaélés és hazaárulás alapos gyanúja miatt indult büntető eljárás az országos pénzintézet több vezetőjét is érinti. Egyéb részleteket a nyomozás érdekében nem árultak el – tudósította az ukrán portál.

Azt korábban Andrij Portnov, az elüldözött ukrán államfő, Viktor Janukovics egykori kabinetfőnöke tárta nyilvánosság elé, hogy az ügyben érintett lehet Valerija Gontareva a nemzeti bank volt elnöke és Petro Porosenko volt államfő is. Ők voltak azok, akik a gyanú szerint a honvédelemre szánt dollármilliókat fiktív cégeknek átjátszva ellopták, vagy saját offshore cégeik számláira utalták át.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.