2019. január 25., 14:01

Kezdődő bizonytalanság: csökkentené alkalmazottainak számát a Volkswagen Szlovákiában

A pozsonyi VW tegnapi bejelentése kisebb földrengést okozott. A vezetőség ugyanis bejelentette, hogy hatékonyabbá szeretné tenni a termelést, így a műszakok és az alkalmazottak számát is csökkentenék.

201707250818140.00000000000000000000001a_Volkswagen-Slovakia.jpg
Médialapozó

A nagyméretű SUV modellek gyártását ezen túl 3 műszakban folytatnák, a kis modelleket pedig csupán egy műszakban. Ezáltal nagyjából ezer ember munkája válik feleslegessé. A létszám leépítés felerészben a győri Audiból itt dolgozókat érinti. Ők Magyarországon folytatják a munkát, vagyis nem kerülnek az utcára.

A VW azzal indokolja döntését, hogy visszatérnek a normális üzemmódba, mivel eddig a túlfűtött keresletet próbálták kielégíteni, a kereslet viszont az utóbbi időkben megcsappant. A négy műszakos üzemmódot még 2010-ben vezették be, akkor ezt 18 hónapra tervezték.

Elégedett a szakszervezet

Az üzemi szakszervezet vezetője, Zoroslav Smolinský nem tartja különlegesnek a jelenlegi helyzetet, mert csupán arra reagál az üzem, hogy világméretben csökken a kereslet az autók iránt.

A vezető szerint aggodalomra nincs ok, hiszen a gyártás 2023-ig biztosított. Viszont már az ősszel felröppentek a hírek, hogy a konszern vezetése nem számol Pozsonnyal a legújabb modelleknél.

Szociális csomag, sztrájk vagy képzetlenség és innovációhiány

A bizonytalan helyzet több okkal is magyarázható. A 2017-es éles munkabeszüntetésen kívül a konszern vezetősége elégedetlen a vállalkozói környezettel, amin sokat rontottak a kormány által bevezetett szociális csomagok, a hétvégék és ünnepek túlóradíjainak jelentős emelése, vagy a bevezetett 13. és 14. fizetés.

A műszakok csökkenését a szakértők egyelőre nem találják vészjóslónak, inkább úgy ítélik, meg, hogy visszatérnek a normális üzemmódhoz, mivel a 4 műszakos üzemmód nem egy megszokott gyakorlat az autóiparban.

Gondot jelenthet viszont, hogy a különböző információk szerint a pozsonyi leányvállalatnak jelenleg nincs kidolgozva új gyártási projektje, azaz az anyavállalat egyelőre nem osztott számukra lapot. 2023-ig még biztosított a nemrég elindított modellek gyártása, de azt nem tudni, mi lesz azt követően.

Fotó:  TASR

Sajnos azt is látni kell, hogy egyelőre sem a Volkswagen, sem a többi nálunk állomásozó autógyár nem hozta el hozzánk az elektromos-autó gyártásának programját. Szlovákiában még egyetlen gyárban sem szerelnek össze elektromos autót. Csupán a pozsonyi VW foglalkozik kísérleti projekten belül a mini városi autójának elektromos verziójával.

Ez a kérdés azért fontos, mert az elkövetkező évtizedekben várható az elektromos autók térnyerése, és ezzel egy időben a hagyományos meghajtású járművek gyártása csökkenni fog. Az elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy a környező országok ebben a szegmensben már megelőzték Szlovákiát.

Magyarországon az Audi már gyárt elektromos autót, a kecskeméti Mercedes bővítése során tervezik az elektromobilok gyártását is, hasonlatosan a most épülő debreceni BMW-hez. Ezen kívül Magyarországon elindította a Samsung az akkumulátorok gyártását, szintúgy Lengyelországban is jó pár akkumulátor-gyár épül.

A szakértők a lemaradás közvetett okaként a vállalkozói környezet romlását említik. Kiemelik, hogy hiányoznak a szakirányú végzettséggel rendelkező fiatalok, és nincs rendszerszintű kapcsolat az ipari fejlesztés és a helyi tudományos gárda között. Ezek hiányában nehéz elképzelni egy olyan iparág fejlődését, amely egyre nagyobb számban építi be az innovációkat a gyártásba és a termékekbe.

201707250818140.00000000000000000000001a_Volkswagen-Slovakia.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.