2018. április 11., 17:46

Elmarad az állam képviselői és a gazdák közös egyeztetése

Elmarad az állam képviselői és a kelet-szlovákiai gazdák csütörtökre (április 11.) tervezett kassai találkozója – jelentette be Michal Feik, a Földművelésügyi Minisztérium (MPRV SR) kommunikációs osztályának munkatársa.

201803090822000.policia-doprava-samorin-obmedzenie-protest-traktor-clanokW_(1).jpg

A találkozó elmaradását azzal indokolják, hogy a sajtóban megjelent információk szerint a gazdák más időpontot javasolnak. A további lépésekről a tárca tájékoztatni fog.

A találkozón részt vettek volna az agrártárca, az Agrárkifizető Ügynökség (PPA), a Szlovák Földalap, valamint a Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság, a Kassai Kerületi Bíróság, Kassai Kerületi Ügyészség, illetve a gazdák képviselői.

A céljuk pedig az lett volna, hogy meghatározzák és megpróbálják megoldani a gazdák problémáit, amelyek főleg a mezőgazdasági területek művelésével és bérlésével kapcsolatosak. 

A gazdák a keddi (április 10.) országos találkozójukon üdvözölték és elfogadták Gabriela Matečná (SNS-jelölt) földművelésügyi miniszter közös tárgyalásra vonatkozó ajánlatát. Szeretnék ugyanakkor, ha a találkozó olyan körülmények között valósulna meg, hogy hozzájárulhasson a mezőgazdaság területén jelentkező problémák szakszerű és igazságos megoldásához. Ezért azt javasolták, hogy a minisztérium által javasolt találkozóra csütörtök, április 12. helyett április 24. és 26. között kerüljön sor.

Megosztás
Címkék