cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. május 31., 16:12

Te vagy az Arany Ámosom. Oklevéllel díjazhatod kedvenc tanáraidat

Különleges okleveleket adhatnak át a diákok azon tanáraiknak, akiknek munkája megkönnyítette, szórakoztatóvá tette és elősegítette az elmúlt három hónapban a távoktatás folyamatát. Az oktatásügyi minisztérium rendeletére az „Arany Ámosom” - oklevelet a szlovák nyelven kívül öt kisebbségi nyelven is előkészítették.

Öt kisebbségi nyelven, köztük magyarul is előkészítette az Arany Ámos verseny szervezője, az Adevyk polgári társulás az „Arany Ámosom” – oklevelet, amelyet elégedett diákok nyújthatnak át azon tanáraiknak, akik kreatívan és lendülettel vették a távoktatás során felmerülő akadályokat. Az oklevelet a diákok vagy szüleik itt tölthetik le.

Az oklevelet az Arany Ámos-díj nagykövete, a NoName együttes énekese, a kezdeményezés elindítója Igor Timko aláírásával érvényesítették.

A szervezők arra biztatják a diákokat, nyomtassák, majd töltsék ki az oklevelet, és nyújtsák át annak a tanárnak, akinek munkája hálával és szeretettel tölti el őket. A kitöltött oklevéllel fényképezkedni is lehet, az elkészült képet pedig ajánlott elektronikus formában elküldeni az Adevyk polgári társulásnak, amely hitelesíti és saját honlapján is közzéteszi a kitöltött tanúsítványt.

A diák aláírja majd személyesen nyújtja át a „Arany Ámosom” köszönő oklevelet kedvelt pedagógusának a kiváló távoktatásért.

Jan Amos Komenský cseh nemzetiségű pedagógus és író volt, „a nemzetek tanítója”. Ő tekinthető az első modern, haladó szellemiségű pedagógusnak. Hangsúlyozta az anyanyelven való oktatás fontosságát.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.