Támogatást kérhetnek a munkahelyek megmentésére a művészeti alapiskolák

2021. május 22., 09:46
ma7 | TASR

A veszélyhelyzet alatt meghirdetett nemzeti program keretében továbbra is kérhetnek anyagi támogatást munkahelymegőrzésre a művészeti alapiskolák. A kérvényeket június végéig lehet beadni – tájékoztatta a TASR-t az oktatási minisztérium médiaosztálya.

Branislav Gröhling
Fotó: TASR

A projektet március 1-jén közösen indította a szociális ügyi minisztérium és az oktatási tárca, és nem csupán önkormányzati fenntartású intézmények kérhetnek pénzt, hanem egyházi és magán művészeti iskolák is.

Ezzel szabadidős tevékenységet és a gyerekek mentális és személyes fejlődéséhez szükséges tevékenységet támogatunk, másrészt segítjük a kulturális életet és a művészeket”

- jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

Eddig 232 kérvény érkezett, összesen 13,2 millió euró értékben, 158 művészeti alapiskolának már kifizették a támogatást, összesen 8,6 millió eurót.

A projektnek köszönhetően a művészeti alapiskolák 3300 pedagógiai és nem pedagógiai alkalmazottjának segítettünk eddig”

- közölte a tárca.

A munkahelymegőrző támogatást még június 30-ig lehet kérni, a 2020. március 13-tól június 30-ig terjedő időszakra, csakis elektronikusan, a www.slovensko.sk közigazgatási portálon keresztül. A pénzt a Munka, Szociális- és Családügyi Központ utalja át a munkaügyi hivataloknak.

Kövesse facebook oldalunkat is!