2021. december 8., 19:34

Sztrájkkészültségben az egyik pedagógus szakszervezet, Krajniak támogatná a béremelést

Milan Krajniak munka-, szociális és családügyi miniszter támogatja, hogy az oktatási minisztérium költségvetésében forrásokat különítsenek el a pedagógusok és más iskolai alkalmazottak bérének emelésére. Ezt a szerdai kormányülés előtt jelentette ki.

Fotó: unsplash.com

"A pénzügyminisztériummal folytatott tárgyalásoktól függ, hogy mekkora összeget sikerül a közeljövőben elkülöníteni" - közölte Krajniak. Hozzátette: örömmel támogatják az oktatási minisztert, hogy a következő évben nagyobb legyen a mozgástere.

Az Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezete (OZPŠaV) kedden sztrájkkészültséget hirdetett és felszólította a kormányt, hogy késedelem nélkül keressen megoldást az oktatás kedvezőtlen helyzetére.

A szakszervezet fő követelése a pedagógusok és tudományos dolgozók fizetésének tíz százalékos valorizációja. Ha erre nem kerül sor, a szakszervezet nem fogja garantálni a társadalmi békét, és nem zárja ki a nyomásgyakorló akciókat sem. A TASR hírügynökséget Juraj Stodolovský, az OZPŠaV tagja tájékoztatta.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!