2021. december 1., 09:48

Sorban zárják le az iskolákat - Mutatjuk

A regionális közegészségügyi hivatalok elsősorban egy-egy iskola bezárásáról döntöttek, ahol a járvány felütötte a fejét. Viszont már vannak járások, ahol már a teljes területen lévő iskolatípusok lezárásáról is döntöttek. Ilyen történt a Rozsnyói, Varannói, Losonci, az Alsókubini és a Besztercebányai járásban.

koronavírus lezárás

A rozsnyói és Varannói járásban már hétfőn lezárták az iskolákat. A Losonci és Alsókubini járásban keddtől, Besztercebányán szerdától. És fokozatosan csatlakoznak hozzá a többiek. Az iskolák pontos névsora ezen regionális hivatalok rendeleteiben olvashatóak, amelyek már megjelentek a Szlovák Köztársaság Kormánya Közlönyében is.

Ján Mikas higiénikus főorvos a múlt hét végén arra szólította fel mind a 36 regionális közegészségügyi hivatalt, hogy zárják le az iskolákat, amennyiben a régióban riasztóvá válik a helyzet.

A regionális hatóságok egyelőre az egyes iskolák lezárását választják azokban a körzetekben, ahol a járvány terjed. Közülük többen regionális válságstábok, járványügyi bizottságok és biztonsági tanácsok összehívását kérték, amelyek részletesen tárgyalják a járványhelyzetet.

Kedden lezárt iskolák:
Rozsnyó
az általános iskolák második fokozata, alapfokú művészeti iskolák, minden típusú középiskola a járásban
Varannó
az általános iskolák második fokozata, gimnáziumok és középiskolák a járásban
Losonc
az általános iskolák második fokozata, gimnáziumok és középiskolák a Losonci és Poltári járásban
Alsókubin
az általános iskolák második fokozata, alapfokú művészeti iskolák, minden típusú középiskola az Alsókubini, a Turdossini és a Námesztói járásban.
Szerdától lezárt iskolák:
Besztercebánya
az általános iskolák második fokozata, alapfokú művészeti iskolák, minden típusú középiskola a Besztercebányai és a Breznóbányai járásban.
Rimaszombat
az általános iskolák második fokozata, gimnáziumok és középiskolák a járásban
Szenyice
az általános iskolák második fokozata, alapfokú művészeti iskolák, nyelviskolák és minden típusú középiskola a Szakolcai járásban
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.