2023. augusztus 31., 17:01

Országos tanévnyitó szombaton– kövesse ÉLŐ közvetítésünket!

Szeptember 2-án (szombaton) 10:30 órai kezdettel a szádalmási református templomban, ökumenikus istentisztelet kertében kerül sor a magyar iskolák országos tanévnyitójára, amelynek főszervezője a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége. Ahogy azt már olvasóink megszokhatták, stábunk idén is ott lesz az eseményen. Élőben közvetítjük!

Országos Tanévnyitó Zsigárd II - Katona Tomi

A Szlovákiai Magyar Iskolák XXIII. Országos Tanévnyitó Ünnepségén Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke mond ünnepi beszédet.

Dr. Balogh Csaba, Magyarország szlovákiai nagykövete, Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke és Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke is szól az egybegyűltekhez.

A hagyományoknak megfelelően idén is sor kerül az elsős gyermekek bemutatkozására és megáldására, a Pedagógus Szolgálati Emlékérem átadására, a pályakezdő pedagógusok bemutatására, akik Útravalót is kapnak, valamint elhangzik a szokásos Üzenet a magyar iskolákba is.

Az ökumenikus istentiszteletet N.t. Varga Zoltán espereshelyettes, valamint F.t. Balázs Patrik espereshelyettes, plébánia kormányzó mutatja be.

Az ünnep fényét emeli a pelsőci Korona énekegyüttes, Papp Viktória és Farkas Árpád rozsnyói pedagógusok közreműködése.

Szombaton 10:30-kor kapcsoljanak portálunkra és nézzék velünk az országos tanévnyitót!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.