2021. február 9., 09:59

Nem lesz mindenütt egyszerre a tavaszi szünet

Az oktatási minisztérium nem tervezi a tavaszi szünet időpontjának egységesítését. Így reagált a tárca a Szlovákiai Városok Uniójának (ÚMS) felvetésére, akik azt kérték Branislav Gröhling minisztertől, hogy az aktuális járványhelyzetre való tekintettel minden megyében egy időpontban legyen a tavaszi szünet.

Fotó: TASR
illusztráció

A tárca azzal indokolja döntését, hogy az iskolanyitást egyes megyékben elhalasztották.

Maradunk a megyék szerinti tavaszi szünetek menetrendjénél, hogy megakadályozzuk a járásból járásba történő átjárást és megőrizzük a mozgáskorlátozást”

– jelentette ki a tárca kommunikációs osztálya.

A tavaszi szünetet elsőként Besztercebánya, Zsolna és Trencsén megye tanulói élvezhetik. Nekik már február 15-én elkezdődik az egy hét tanulásmentes időszak. Őket a következő héten Kassa és Eperjes megye iskolásai követik. Utolsóként pedig, március 1-5 között Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megye diáksága vakációzik.

Gröhling már jelezte, hogy az egyhetes szünet idején az egyes megyékben önkéntes alapon tavaszi iskolákat nyithatnak, ahogy az már nyáron is megtörtént több helyen. Ezalatt át lehet venni a diákokkal a szükséges tananyagot és pótolni az esetleges hiányosságokat.

A városok szövetsége azt szerette volna elérni, hogy idén a tavaszi szünet az egész országban február 15-én kezdődjön, de ezt járványügyi szempontból nem tartotta jó ötletnek a minisztérium.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!