cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. április 21., 11:30

Négyszázezernél is több diák ült vissza az iskolapadba

Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint hétfőn reggel 407 904 diákkal indult újra a jelenléti oktatás Szlovákiában.

Fotó: unsplash.com

A 407 ezer diák közül 101 ezer óvodás, 265 ezer alapiskolás, míg 40 ezer diák középiskolába jár. A jelenléti oktatás 4777 oktatási intézményben indult újra, 2024 óvodában, 1920 alapiskolában és 533 középiskolában. 

Április 19-ével visszatérhettek az iskolapadba az alapiskolák nyolcadik és kilencedik évfolyamai, valamint a középiskolák végzős diákjai is. 

A tárca továbbra is szorgalmazza az állandó tesztelést, a felső tagozatos diákoknak és legalább egyik szülőjüknek, gondviselőjüknek kötelező a negatív teszt. Továbbra is érvényes az az ősszel bevezetett iskolai COVID-szemafor. Ennek értelmében, ha az iskolában fertőzött diákot találnak, egy-egy osztályt, évfolyamot vagy akár az egész intézményt is karantén alá helyezhetik.

Jövő hét hétfőtől az iskolák a regionális COVID-automata szerint működnek majd. Ennek értelmében szinte az összes járásban az összes évfolyam visszatérhet az iskolapadba.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.