2022. január 5., 09:52

Májusban lesznek a gimnáziumok és szakközépiskolák felvételi vizsgái

A 2022/2023-as tanév felvételi vizsgáinak időpontja a gimnáziumokban, szakközépiskolákban, művészeti iskolákban vagy a konzervatóriumokban az idén májusban lesz. A sportközépiskolák felvételi vizsgáit márciustól májusig tervezik, tájékoztatott az oktatási tárca a honlapján.

rimaszombat tompa mihály gimnázium
Fotó: Molnár Sándor

A speciális képességek, rátermettség vagy tehetség ellenőrzését nem igénylő oktatási osztályok felvételi vizsgáinak első időpontja május 2-ára vagy május 3-ára, második időpontja pedig május 9-ére vagy május 10-ére van kitűzve. A speciális képességek, rátermettség vagy tehetség igazolását igénylő képzési területeken a felvételi vizsgák első időpontja május 4. és 6. között lesz. A második időpontja pedig május 11. és 13. között.

A speciális képességek, rátermettség vagy a tehetség ellenőrzése a középfokú sportiskolákban két szakaszban történik.

Az első szakasz, amely a sportteljesítmény ellenőrzésére fókuszál, március 21. és április 14. között zajlik minden sportág esetében. A második fázis – pszichodiagnosztikai vizsgálat – két időpontban történik. Az első május 4-étől 6-áig, a második május 11-étől 13-áig tart.

A 2022/2023-as tanév felvételi vizsgáinak eredményeit május 18-án teszik közzé az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.