cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. március 13., 15:58

Kanovská: A távoktatás nem lehet ok, hogy az érettségi vizsgák ne valósuljanak meg

A távoktatás nem lehet ok arra, hogy eltöröljék az érettségiket vagy a záróvizsgákat – a TASR hírügynökségnek ezt Romana Kanovská, a Nemzeti Oktatási Mérési és Értékelési Intézet igazgatónője nyilatkozta.

Fotó: TASR

Kanovská úgy tartja helyesnek,

ha az érettségik klasszikus módon zajlanak, úgy mint ahogy az a világjárvány előtt megszokott volt.

Bármilyen más módszer csak nehezíti az adminisztratív körülményeket, és ezt nehezen lehetne kivitelezni

- mondta Kanovská, aki hozzátette, hogy az elmúlt két évben a világjárvány nagyban megnehezítette az érettségik lebonyolítását.

Én ezt úgy látom, hogy a végzősök végre lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák és számot adjanak arról, mit is tanultak az elmúlt években

- mondta Kanovská.

Méltányosnak tartja ebben a helyzetben azt, hogy

a szóbeli és különösen az írásbeli érettségi során a pedagógusok figyelembe tudják venni az iskolájukban folyó távoktatás és a jelenléti oktatás körülményeit.

Kanovská szerint minden bizonnyal előnyös lesz a végzősök számára,

ha az írásbeli vizsgák objektív értékelését százalékos formában a külföldi egyetemek is elfogadják, amiben például a tavalyi végzősök hátrányba kerültek.

Érettségi esetén a munkaadók áttekintést kapnak arról, hogy a leendő alkalmazottaik milyen képességekkel rendelkeznek valójában és milyen szinten. Ugyanakkor ezek a munkáltatók az érettségi bizottságoknak is tagjai lesznek

- zárta szavait Kanovská.

A végzős diákok március 15-18 között tesznek írásbeli érettségi vizsgát. A szóbeli érettségi vizsgákra május 23-a és június 10-e között kerül sor, pótterminust szeptemberre, javító időpontot pedig 2023 februárra adtak.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.