2022. március 10., 12:00

Javul a járványhelyzet Kassa megye középiskoláiban

Kassa megye középiskoláiban a hét eleji adatok szerint 413 diák és 70 alkalmazott koronavírus-tesztje volt pozitív. Összesen 195 középiskolás diák volt karanténban, kényszerült emiatt távolléti oktatásra.

középiskola, iskola, tanulók, oktatás
Fotó: TASR

„A tavaszi szünidőt követően kedvezőbben alakul a járványhelyzet, a diákok között körülbelül felére csökkent a pozitív esetek száma” – közölte Anna Terezková, a megyeelnök szóvivője.

Emlékeztetett, hogy az aktuális rendelkezések értelmében amennyiben egy osztályban felüti a fejét a megbetegedés, már nem az összes diák kerül karanténba, csak az, akinél fennáll a fertőzés gyanúja vagy akinek pozitív lett a tesztje.

„Ez azt jelenti, hogy a megyei fenntartású középiskolák tanulói közül távolléti oktatásban tanul 98 diák a Kassai járásban, 30 a Nagymihályi járásban, 14 a Rozsnyói járásban, 32 az Iglói és 21 a Tőketerebesi járásban” – pontosított a szóvivő.

Kassa megye összesen 63 középiskola fenntartója.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.