2022. március 8., 10:52

Gröhling: az ukrajnai gyerekek jobb betagozódásáért dolgozunk

Szemináriumokkal és webináriumokkal segíti az ukrajnai gyerekek minél gyorsabb és sikeresebb iskolai integrációját az oktatási minisztérium.

Komáromi munkalátogatáson járt Branislav Gröhling oktatási miniszter - KÉPGALÉRIÁVAL
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
Branislav Gröhling

Branislav Gröhling oktatási miniszter elmondta, a menekülő szülők számára ukrán nyelvű szórólapok készültek, amelyek tartalmazzák az oktatási intézmények elérhetőségét is.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a szülőknek előbb menedékjogot vagy ideiglenes menedékjogot kell kérni, ezt követően kell meglátogatniuk azt az iskolát, ahol a gyermeküket el szeretnék helyezni. Itt be kell mutatni az igazolást arról, hogy a menekültügyi eljárás megkezdődött. Ezt követően az iskola felméri a gyermek képességeit, ezt követően dönt arról, mely évfolyam melyik osztályát fogja látogatni.

A miniszter azt javasolja az iskoláknak, a gyermeket a korosztályának megfelelő évfolyamba tagozzák be, illetve tartsanak számukra nyelvtanfolyamot. 

Az igazgatóktól azt kérte, az diákokat készítsék fel az ukrajnai tanulók támogatására. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.