2020. június 12., 18:00

Eperjes megye egy napra nyitná meg a középiskolákat

A megyéhez tartozó középiskolák valószínűleg a tanév végéig zárva maradnak – jelezte a sajtó felé a megye szóviviője, Daša Jeleňová. Eperjes megye összesen 73 középiskola fenntartója, és a járványellenes intézkedések okán azt ajánlja, hogy a bizonyítványosztás idejére, egy napra nyissanak ki az iskolák.  

Fotó: Korzár

Ez pedig a tanév utolsó napja lenne, azzal a lehetőséggel kiegészítve, hogy a bizonyítvány átvehető még július elseje és harmadika között is, illetve augusztus 24. után.

A tankönyt leadását illetve kiosztását viszont csak szeptemberben javasolják. Az iskolai étkezdék és a kollégiumok ebben a tanévben már zárva maradnak.

– Nem lenne kifizetődő a tanév utolsó hetében az iskolákat, a kollégiumokat és az étkezdéket teljes kapacitással üzemeltetni, hiszen a diákok részvétele önkéntes. Ráadásul sok oktatási intézményben –a járványhelyzetet kihasználva– már elkezdődtek a felújítások – jegyezte meg az oktatásügyért felelős Ján Furman, hozzátéve: A pedagógusok és az iskolák további alkalmazottai  június 22-én, hétfőn térnek vissza munkahelyükre. Az utolsó júniusi héten az iskolák még folytatják a távoktatást, ugyanakkor készülniük kell a tanév befejezésére is. Lezárják az osztálykönyveket, elkészítik a bizonyítványokat. Ami pedig az adminisztratív munkát illeti, pedagógiai tanácsülést tartanak, tárgyköri üléseket, illetve előkészítik a következő tanévet.

Furman azt is hozzátette: a középiskolák megnyitása és a tanévzáró előkészítése az adott iskola vezetésének hatáskörébe tartozik, ezért a diákoknak és szüleiknek  azt ajánlja: kövessék a honlapjukon közzétett információkat. Ajánlásaik azokra a középiskolákra vonatkozó állami intézkedésekre reagálnak, amelyek lehetővé teszik  június 22-től a teljes munkaidős oktatás beindítását is.
 

Megosztás
Címkék