2022. január 17., 13:50

Brosúrával segíti az iskolaválasztást Kassa megye

Egy brosúrával igyekszik megkönnyíteni a középiskola kiválasztását a kilencedikesek számára Kassa megye, amely a megyei fenntartású középiskolákat mutatja be ily módon a végzős diákoknak.

középiskola, iskola, tanulók, oktatás
Fotó: TASR

A 2022/2023-as tanévben várhatóan 5 ezernél több elsős diák kezdi majd meg középiskolai tanulmányait a megyei fenntartású intézményekben. Ezeket mutatja be a most kiadott brossúra, egészen pontosan 18 gimnáziumot, 24 szakközépiskolát, 5-5 kereskedelmi akadémiát és ipari szakközépiskolát, 4 egészségügyi középiskolát, 2-2 konzervatóriumot, illetve vendéglátó- és idegenforgalmi középiskolát, valamint egy-egy iparművészeti- és sportiskolát.

„Talán mindenkinek az az álma, hogy olyan szakmát találjon, amely örömmel tölti el, motiválja és főleg érdekli. Ehhez gyakran az első lépés a megfelelő középiskola kiválasztása. Ez a döntés a több mint 5600 végzős kilencedikes számára az első nagy vizsga, amit szeretnénk megkönnyíteni számukra. A következő napokban a kezükbe kapják ennek a hasznos segédeszköznek a nyomtatott változatát, amelyet a megye 196 alapiskolájába juttatunk el” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke. Hozzátette, a brosúra digitális változata a www.strednapreteba.sk weboldalon is elérhető.

középiskola, iskola, tanulók, oktatás
Fotó:  TASR

A brosúra az egyes középiskolákkal kapcsolatos alapvető információk mellett bemutat még érdekességeket, illetve fotók útján az intézmény életébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. A brossúra tartalmazza a tanulmányi szakok kínálatát, s egyebek mellett az is kiderül belőle, hogy a duális képzés keretében a megye szeptembertől körülbelül 260 vállalkozással tervez együttműködni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.