2021. szeptember 12., 12:00

Alig egy héttel a tanévkezdés után már 9 ezer diák kénytelen otthonról tanulni

A szeptember másodikán kezdődött iskolaév, ahogy azt vártuk, nem indult zökkenőmentesen. A még szórványosan felbukkanó koronavírus-fertőzések miatt már majd tízezer diák kénytelen otthonról tanulni. Hiába fogadkozik a kormány, megvan rá az esély, hogy kénytelenek leszünk visszatérni az általános online oktatáshoz.

online oktatás
Fotó: unsplash.com

Néhány nappal ezelőtt írtuk meg, hogy egy rozsnyói iskola tanári karának mintegy negyede került karanténba koronavírus-fertőzés gyanújával, s a helyzet azóta csak rosszabbodott. A noviny.sk írta meg, hogy szerte az országban már több mint kilencezer diák és több száz pedagógus esett ki a jelenléti oktatásból a járványveszély miatt. 

Volt, ahol furcsa megoldással rukkoltak elő. Egy homonnai gimnázium harmadikos diákjainak egy része például otthonról tanul, míg a többiek simán járhatnak iskolába, pusztán azért, mert be vannak oltva.

Miután felbukkant a fertőzés az iskolában, az intézmény vezetése online oktatásra kötelezte azokat, akik nincsenek beoltva, míg azok, akik igen, részt vehetnek a jelenléti oktatáson. A portál tudósítása szerint a homonnai középiskola vezetése elégedett ezzel a módszerrel, szerintük zökkenőmentesen zajlik az oktatás, a karanténba küldött diákok számítógép segítségével vesznek részt az órákon.

A helyi közegészségügyi hivatal munkatársa szerint a beoltott gyerekekre épp úgy vonatkozik a tisztifőorvos által kiadott szabály, hogy a beoltottak nem kötelezhetőek karanténra. 

Branislav Gröhling oktatási miniszter megengedően fogalmazott az eljárás kapcsán, elmondta, ugyan erről nem folytak még tárgyalások, de az ötletet ő is működőképesnek tartja. A tárcavezető közölte, Rozsnyó, Homonna és Felsővízköz oktatási intézményeiben a legkritikusabb a helyzet járványügyi szempontból.

Megosztás
Címkék