2022. április 12., 08:17

A vártnál jobb beíratási eredmények az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában

A járási székhely egyetlen magyar iskolájába 48 elsőst írattak be a városból és annak tágabb régiójából. A szlovák nevelési nyelvű óvodákból is érkeztek gyermekek.

A vártnál jobb beíratási eredmények az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában
Fotó: facebook

Priskin Zoltán igazgató elmondta, az előrejelzések nem prognosztizáltak ilyen jó eredményt. A szülők 48 leendő diákot írattak be az iskolába, nyolc számára kértek halasztást, így a következő tanévben is két párhuzamos első osztályt nyílik. Ezzel tudják tartani a tavalyi és tavalyelőtti összlétszámot az iskolán, sőt enyhe emelkedés is mutatkozik.

Kifejtette, a beíratottak zöme a város két magyar óvodájából érkezett, de a szlovák óvodákból is szép számmal íratták a szülők hozzájuk a gyermekeiket. A környékről az iskolakerületükhöz tartozó intézményekből jöttek elsősök - főleg Andódról és Kamocsáról. Emellett a felső tagozatra is érkeznek tanulók a régióból.

Újvár-óvodások az iskolában
Óvodások a "Czuczorban"
Fotó:  facebook
„Nagyon jól együttműködünk az óvodákkal, háromszor is volt Játszunk együtt program. A szülőkkel is sikerült kapcsolatot teremteni – logopédus, gyógypedagógus segítette őket abban, mire figyeljenek az iskolaérettség kapcsán. Honlapunkon és az iskola közösségi médiafelületén számos kisfilmet is közzétettünk a szülők számára, hogy jobban belelássanak az iskolai életbe”

- mondta el az intézményvezető a beíratási programról.

Kitért arra is, nagy előny, hogy lehetővé tették, közvetlenül az iskola épületében folyjék a művészeti szakoktatás, így a szülőknek nem kell bebiztosítaniuk a gyermek átjutását ezekre az iskolákra az egész városon keresztül. Juniálisukra szeretettel várják elsőseiket és szüleiket, ismerkedésre, barátkozásra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.