2020. június 20., 08:48

A legtöbb középiskola jóformán csak a bizonyítványosztásra nyit ki

A megyei fenntartású középiskolák zöme csak június 29-én nyitja ki kapuit, bár ezt megtehetnék már június 22-én. Kassa és Eperjes megyében pedig csak június 30-án lesznek nyitva az iskolák, hogy a diákok átvehessék a bizonyítványt. A tankönyveket csak szeptemberben fogják leadni a diákok.

Szünet
Fotó: Archívum
Illusztráció

Nyitra megyében szintén csak június 29-én nyitják ki a megyei fenntartású iskolákat, két napra – erősítette meg a TASR-nek Oľga Prekopová megyei szóvivő. Ugyanez lesz a helyzet Nagyszombat megyében, az iskolák csak délelőtt lesznek nyitva, mindössze négy órára.

Besztercebánya megyében a középiskolások június 29-én adhatják le a tankönyveiket, 30-án pedig megkapják a bizonyítványt.

A kollégiumok és étkezdék kinyitását egyáltalán nem javasolta a megye. Az információk szerint csak egy zólyomi gimnázium lesz nyitva június 22-től.

Pozsony megyében az 54-ből csak 18 középiskolába mehetnek vissza a diákok. A többi iskola lehetővé teszi a diákoknak, hogy egyénileg egyeztessenek a tanárokkal és év végi feleltetéssel javíthassanak egyes tantárgyakból.

Trencsén megyében több iskola él a lehetőséggel, hogy június 22-től kinyithatnak a középiskolák. „Az iskolaigazgatók feltérképezték, hogy mennyi diák térne vissza az iskolába, hányan akarnak a kollégiumban lakni, étkezni. Az oktatás módjáról az igazgató és a pedagógia tanács dönt” - mondta a TASR-nek Lenka Kukučková, a megyeelnök hivatalának alkalmazottja.

Zsolna megyében az iskolaigazgatókra bízták a döntést. „Néhány középiskola kinyit az utolsó hétre, de a többségük csak az utolsó két júniusi napon várja a diákokat” – tájékoztatott Martina Remencová, a megyei hivatal alkalmazottja.

A középiskolák június 22-én kinyithatnak, de az iskolalátogatás önkéntes. Ugyanez a helyzet az alapiskolák felső tagozatán, az alsó tagozatot már június 1-jén mindenhol megnyitották.
Megosztás
Címkék