2021. november 24., 18:16

A felsőoktatási törvény is szóba került a Selye János Egyetemen az államfő látogatásakor

Zuzana Čaputová köztársasági elnök mai komáromi vizitje során a Selye János Egyetemre is ellátogatott, ahol rövid megbeszélést folytatott az intézmény vezetésével, Juhász György rektorral, majd egyetemi hallgatók egy csoportjával találkozott, akikkel kötetlen beszélgetést folytatott.

Čaputová a Selye Egyetemen
Médialapozó
Fotó: Selye János Egyetem

„Bemutattam az elnök asszonynak az egyetemet, a küldetését és elmondtam azt is, hogy jelenleg hány hallgatónk és oktatónk van, s felvázoltam neki céljainkat.

Szóba került a felsőoktatási törvény és az azzal kapcsolatos problémák is, tájékoztattam arról, hogy mi is csatlakoztunk a Szlovák Rektori Konferencia, a Felsőoktatási Tanács és a Hallgatói Tanács kezdeményezéséhez, és támogattuk azokat módosításokat, amelyeket ehhez a tervezethez fűztek, és amelyek kihathatnak egyetemünk jövőjére is”

– tájékoztatta portálunkat az egyetem rektora.

Čaputová a Selye Egyetemen
Fotó:  Selye János Egyetem

Hozzátette: Zuzana Čaputová nyitottnak mutatkozott a felvázolt problémák iránt.

Juhász György az illusztris vendégnek beszélt arról is, hogy a Selye János Egyetem elsősorban a Felvidék számára képezi a jövő értelmiségét és mivel az a halmaz, amelyből választhatnak, viszonylag kicsi, ezért magyarországi fiatalokat is megszólítanak.

Čaputová a Selye Egyetemen
Fotó:  Selye János Egyetem
Az elnök asszony arra is rákérdezett, van-e különbség az immár második éve online oktatásból hozzánk érkező érettségizett diákok tudásszintjében azokhoz képest, akik jelenléti formában tanultak. Összességében véve, kollégáimmal együtt, pozitív benyomásokat szereztünk a találkozón”

– fűzte hozzá a rektor.

Čaputová a Selye Egyetemen
+1 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.