2022. augusztus 22., 12:31

Zelenszkij: Megszakadnak a tárgyalások, ha Moszkva újabb kirakatpert rendez

Megszakadnak a tárgyalások Ukrajna és Oroszország között, ha Moszkva újabb kirakatpert rendez az elfogott ukrán foglyokkal - jelentette ki vasárnap éjjel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

zelenszkij
Fotó: TASR/AP

A politikus azokra a hírekre reagált,

amelyek szerint az orosz csapatok és a Moszkva által támogatott szakadárok által elfoglalt ukrán kikötővárosban, Mariupolban bírósági tárgyalást terveznek.

Ha megtörténik ez az aljas kirakatper, ha embereinket minden megállapodást, minden nemzetközi szabályt megsértve ebbe a díszletbe helyezik, ... Ez lesz az a határ, amelyen túl már nem lehet szó semmilyen tárgyalásról. Oroszország ezzel aláássa a tárgyalások megtartásának lehetőségét. Nem lesz több párbeszéd ezek után

- hangoztatta Zelenszkij.

Mivel a háború lassan hat hónapja tart,

a brit hírszerzés szerint Oroszországnak gondot okoz, hogy segédcsapatait a Moszkvához hű ukrajnai szakadár régiókból verbuválja.

A parancsnokok valószínűleg közvetlen pénzügyi ösztönzőkhöz folyamodnak, miközben egyes harci egységeket megbízhatatlannak tartanak a támadó műveletekhez

- számolt be hétfőn a brit védelmi minisztérium napi jelentésében.

A dokumentum egy augusztus 15-én az ukrán közösségi médiacsatornákon terjesztett videóra hivatkozik, amelyen a kelet-ukrajnai önhatalmúlag kikiáltott "Luhanszki Népköztársaság" egyik katonai egységének emberei kilátásba helyezték, hogy nem lesznek hajlandók a donyecki támadó műveletekben részt venni.

A harcosok azt állították, azzal, hogy megteremtették az ellenőrzést Luhanszk megye felett, teljesítették kötelességüket, és nem hajlandóak harcolni Donyeck megyében. teszik ezt annak ellenére, hogy a magas rangú parancsnokok fenyegetik és megfélemlítik őket

- derült ki a jelentésből.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.