magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. június 29., 17:07

"Valószínűsíthetően" iszlamista indoka volt a németországi, három áldozattal járó késelésnek

Június 25-én pénteken az észak-bajorországi Würzburg belvárosában egy fiatal szomáliai bevándorló három embert késelt halálra. A német ügyészség most arról beszél, "valószínűsíthetően" iszlamista motiváció áll a támadások mögött. 

német terrorista
Az egyik szemtanú által készített videófelvétel részlete.
Fotó: Twitter

A késelőt a járókelőknek sikerült megfékeznie, székekkel, esernyőkkel tartották vissza a férfit, aki egyszerűen besétált egy háztartási kellékeket árusító boltba, leemelt egy kést a polcról, majd megtámadta az üzlet vásárlóit. A kiérkező rendőrök végül meglőtték a férfit, aki azóta is őrizetben van. 

A müncheni ügyészség közleménye szerint feltehetőleg iszlamista háttere van a támadónak, aki a késelés során többször is Allahu Akbar kiáltást hallatott. 

Bár az első sajtóhírek arról szóltak, a férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, terroristagyanú nem merült fel vele kapcsolatban, agresszív viselkedése miatt ugyanakkor többször is kihívták rá a rendőröket. Az RT úgy tudja, a férfi nem szerepelt egyetlen, terroristagyanús személyeket tartalmazó listán sem. A rendőrség átkutatta a támadó az egyik helyi hajléktalanszállón található szállását,

ahonnan az Iszlám Állam propagandaanyagai kerültek elő. 

Német sajtóértesülések szerint a férfi nem mutatott megbánást, a rendőröknek többször is elmondta, sikerült elérni kitűzött, "dzsihadista" céljait. Joachim Hermann, helyi rendőrtiszt az egyik német lapnak úgy nyilatkozott, 

a férfit néhány nappal a támadás előtt pszichiátriai kezelésre utalták az egyik helyi kórházba, ahonnan azonban, ismeretlen okokból, később szabadon távozhatott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.